Organizaţia Mondială a Sănătăţii a urcat evaluarea riscului provocat la nivel global de coronavirus la ”foarte ridicat”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că a urcat evaluarea riscului provocat la nivel mondial de coronavirusul care s-a răspândit în cel puţin 49 de ţări în doar câteva săptămâni la nivelul ”foarte ridicat”, relatează CNBC.

Author: R.B. sâmbătă 29 februarie 2020 , 08:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Ne aflăm la cel mai ridicat nivel de alertă al riscului în privinţa răspândirii şi a impactului”, a declarat dr. Mike Ryan, director executiv al programului pentru urgenţe de sănătate la OMS.

Citeste si: Primul român cu coronavirus, ”tratat” cu ciorbă la Matei Balș

Ryan a precizat că organizaţia nu încearcă să alarmeze sau să sperie oamenii.

”Este o trezire la realitate pentru fiecare guvern de pe planetă: Treziţi-vă. Pregătiţi-vă. Acest virus s-ar putea îndrepta spre voi şi trebuie să fiţi pregătiţi. Aveţi datoria faţă de cetăţenii voştri, aveţi datoria faţă de lume să fiţi pregătiţi”.

Citeste si: VIDEO| Alertă! Sunt 2 noi cazuri de coronavirus confirmate în România

Lumea poate încă se evite ”ce este mai rău”, dar creşterea alertei de risc înseamnă că ”nivelul de îngrijorare al OMS este la cel mai ridicat nivel”, a afirmat Ryan într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al OMS de la Geneva.

Citeste si: Ultima oră! Ultimul test al românului infectat cu coronavirus a ieșit negativ

Liderii mondiali au încă şansa să ţină virusul în interiorul graniţelor lor. A aştepta, a fi delăsător, a fi luat prin surprindere în acest moment nu are nicio scuză”, a mai spus Ryan.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si