Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ cumplit

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a făcut un anunţ cumplit pentru întreaga planetă: Al doilea an al pandemiei de COVID-19 este pe punctul de a fi mai mortal decât primul.

Author: Andreea Stoica sâmbătă 15 mai 2021 , 10:21

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ cumplit
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ cumplit
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Până în prezent, 3,346 de milioane de persoane au decedant din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Statele Unite (585.222

). Brazilia se situează pe locul doi, cu 432.628 de decese, urmată de India (262.317), Mexic (219.901) şi Regatul Unit (127.651).

Un nou semnal de alarmă tras de OMS

OMS a tras un semnal de alarmă, precizând că pandemia este pe cale să provoace mai mulţi morţi anul acesta decât în 2020. Anunţul vine în momentul în care mai multe ţări întrevăd speranţa unei vieţi mai normale iar altele, precum India, rămân prinse în focare epidemice devastatoare.

Citeste si: Șeful OMS s-a vaccinat abia acum. Ce tip de vaccin i-a fost administrat

În acelaşi timp, apariţia de variante noi tulpini de COVID-19 şi progresia inegală de campanii de vaccinare continuă să îngrijoreze.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ cumplit
Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ cumplit

Citeste si: Cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva virusului mutant din India. Concluzie EMA

Conform directorului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, "aşa cum merg lucrurile, al doilea an al pandemiei va fi "mult mai mortal decât primul".

Acesta a făcut apel la renunţarea vaccinării copiilor şi adolescenţilor, în schimbul donaţiilor de seruri sistemului Covax pentru a fi redistribuite statelor defavorizate.

Citeste si: Zero decese asociate COVID în Anglia! Premieră în ultimul an, vaccinarea își arată roadele


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si