Un nou avertisment de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că „riscul revenirii la (măsurile de) izolare este foarte real” în ţările care în prezent relaxează măsurile de distanţare socială.

Author: A.M.S. joi 07 mai 2020 , 08:32

Un nou avertisment de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Un nou avertisment de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Șeful OMS insistă ca relaxarea să se facă gradual, să se acorde atenţie riscului cazurilor importate, sistemul sanitar să se pregătească pentru un posibil nou val epidemic.

  Riscul revenirii la un număr mare de cazuri există „mai ales dacă ţările nu reuşesc să gestioneze cu mare atenţie tranziţia şi nu fac acest lucru printr-o abordare în etape”, estimează Tedros Ghebreyesus, potrivit Agerpres, care citează agenția EFE.

  Citeste si: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus ce restricții vor fi ridicate după 15 mai

  OMS insistă ca în etapa de relaxare a restricţiilor să se asigure îndeplinirea mai multor condiţii, în principal ca numărul noilor cazuri de infectare să fie sub control, ca sistemul sanitar să poată face faţă tranziţiei, să fie minimizat riscul de relansare a epidemiei, să se fi luat măsuri preventive în şcoli şi la locurile de muncă şi opinia publică să fie bine informată asupra măsurilor adoptate.

  Un nou avertisment de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii
  Un nou avertisment de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii

  Organizaţia cu sediul la Geneva mai cere ca înaintea unei asemenea relaxări să se garanteze o gestionare adecvată a posibilelor noi cazuri de COVID-19 importate.

  Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, solicitare către statele lumii

  Directorul general al OMS a insistat că nu pot fi excluse viitoare valuri epidemice de COVID-19, dar în faţa acestei posibilităţi ''nu trebuie să răspândim panica'', ci ''să ne pregătim, pentru că acum avem oportunitatea să aşezăm sistemele sanitare pe baze solide''.

  „Dacă am învăţat ceva din această criză este că investind acum (în sănătate) vom putea să salvăm vieţi mai târziu”, a concluzionat Tedros Ghebreyesus, adăugând că ''istoria ne va judeca în funcţie de cum răspundem pandemiei şi de măsurile pe care le luăm''.

  Citeste si: Germania dă cea mai mare lovitură României. Decizia aplicată pe ascuns

  Șeful OMS a anunţat miercuri, în cadrul unui briefing, că numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în lume a depăşit 3,5 milioane, cel al deceselor 250.000.


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si