Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măştilor în caz de „transmitere generalizată” a virusului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat, vineri, noi directive cu privire la purtarea măştilor şi o recomandă în caz de transmitere generalizată a noului coronavirus şi unde este greu de menţinut distanţa fizică, scrie AFP.

Author: G.B. vineri 05 iunie 2020 , 20:25

organizația mondială a sănătății purtare măști
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Ţinând cont de evoluţia datelor, OMS sfătuieşte guvernele să încurajeze populaţiile să poarte măşti când transmisia bolii este generalizată şi distanţa fizică dificilă, de exemplu în transportul public, în magazine sau în alte medii închise sau foarte frecventate", a

declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cursul unei conferinţe de presă online.

"În al doilea rând, în zonele cu transmitere comunitară, recomandăm ca persoanele cu vârste de 60 de ani sau mai mult sau cele care suferă de afecţiuni medicale preexistente să poarte masca medicală în situaţiile în care distanţa fizică nu este posibilă", a spus el.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măştilor în caz de „transmitere generalizată” a virusului

De altfel, în zonele unde transmiterea este generalizată, OMS recomandă ca toate persoanele care lucrează în sectoare clinice ale unităţilor de sănătate să poarte mască chirurgicală, întrucât până acum era recomandată doar celor care se ocupau direct de pacienţi afectaţi de Covid-19.

organizația mondială a sănătății purtare măști

"Asta înseamnă, de exemplu, că atunci când un medic face de gardă într-o unitate de cardiologie sau de îngrijiri paliative, unde nu sunt pacienţi de Covid-19 confirmaţi, el trebuie să poarte totuşi o mască", a explicat directorul general al OMS.

Citeste si: Palatul Versailles se redeschide de sâmbătă pentru public

Citeste si: Horoscop 6 iunie 2020. Zodiile care vor avea o zi de vis

Citeste si: Fostul episcop de Huşi, eliberat din arest. Decizia instanţei este definitivă

El a subliniat că aceste noi directive au fost elaborate după examinarea datelor disponibile şi consultărilor cu numeroşi experţi şi grupuri ale societăţii civile.

Citeste si: Virgil Musta, avertisment de ultim moment! După ce a vindecat mii de oameni, mărturisește ce se va întâmpla cu România

Ghebreyesus a subliniat că măştile în sine nu protejează contra virusului care se află la originea pandemiei de Covid-19. Primele cazuri au fost semnalate în decembrie, în China.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si