Aproximativ 25 de membri ai personalului unei închisori din Anglia s-au îmbolnăvit, după ce deținuții ar fi amestecat într-un preparat "drogul zombie" Spice, informează Daily Mail.

Ofițeri duși de urgență la spital

Sindicatul lucrătorilor din domeniul justiției penale a descris această situație ca fiind o" otrăvire în masă a personalului" la penitenciarul de înaltă securitate HMP Swaleside de pe Insula Sheppey din Kent.

Inclusiv 3 ofițeri au ajuns de urgență la spital, din cauza condimentului ”curry”, însă în realitate 5 persoane ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale.

Otrăvire la închisoare

Imagine reprezentativă pentru închisoare.

[Sursa foto: iStock]

Paramedicii au fost chemați la ora 14.10 joia trecută și au înființat o celulă pentru incidente medicale la închisoare. În total, serviciul de ambulanță South East Coast Ambulance Service a trimis 9 ambulanțe la fața locului, cu o unitate improvizată de intervenție înființată în cadrul închisorii. 

Citește și: Cum erau vândute drogurile la geamul apartamentului, la Brăila? Interceptările momentului

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În prezent, s-a cerut Serviciului penitenciar și de probațiune al HM Prison and Probation Service să lanseze o "anchetă completă" asupra incidentului, mai scrie sursa citată mai sus.

"Deținuții care pregăteau mâncarea în cantina personalului au adăugat la un "curry special pentru personal" ceea ce se crede a fi o nouă substanță psihoactivă. 25 de angajați au fost afectați și au fost văzuți sub influența NPS.

Printre cei afectați au existat simptome, inclusiv dificultăți de respirație și ritm cardiac crescut”, a transmis Andy Hamlin, un oficial al Sindicatului lucrătorilor din domeniul justiției penale.

Câți deținuți are închisoarea?

De asemenea, un purtător de cuvânt al comitetului executiv al CJWU a declarat că nu este ceva neobișnuit ca deținuții să lucreze la cantinele personalului, însă nu se așteptau să se întâmple așa ceva. CJWU spune că deținuții de la închisoare sunt angajați pentru a pregăti și servi mâncarea în cantina personalului și pentru a ocupa această poziție trebuie să completeze o evaluare a riscurilor de angajare.

Otrăvire la închisoare

Imagine reprezentativă pentru deținut.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Preot arestat, după ce aducea droguri deținuților! Polițiștii au rămas uimiți

Aproximativ 1100 de deținuți ar fi închiși la respectiva închisoare pentru infracțiuni grave. Mai mult de 40% dintre deținuți execută pedepse de peste zece ani, iar o proporție similară execută pedepse nedeterminate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si