1 din 5 | Ouă umplute cu ficăței de pasăre. O rețetă de Paște delicioasă!
2 din 5 | Ouă umplute cu ficăței de pasăre. O rețetă de Paște delicioasă!
3 din 5 | Ouă umplute cu ficăței de pasăre. O rețetă de Paște delicioasă!
4 din 5 | Ouă umplute cu ficăței de pasăre. O rețetă de Paște delicioasă!
5 din 5 | Ouă umplute cu ficăței de pasăre. O rețetă de Paște delicioasă!
Ouă umplute cu ficăței de pasăre. Vă propunem astăzi o rețetă simplă și delicioasă pentru masa de Paște! Iată cum se prepară, pas cu pas!
Ouă umplute. Ingrediente
- 8 ouă
- 25 g unt
- 3-4 ficăţei de pasăre
- 10-12 măsline verzi
- 1 lingurită muştar
- pătrunjel
- sare
- piper
- măsline verzi şi negre.
Citeste si: Friptura de miel. Cum să pregăteşti carnea de miel ca să nu miroasă. Secretul bucătarilor
Ouă umplute. Mod de preparare
Într-o oală cu apă şi un praf de sare, se pun la fiert opt ouă, care, după zece minute, se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se curăţă de coajă. Ouăle fierte se taie în două, iar gălbenuşurile se pun într-un castron.
Citeste si: Cozonac pufos. Secretele marilor bucătari pentru a obține cozonacul perfect
Ouă umplute. Se adaugă ficăţeii fierţi şi măslinele verzi tăiate cubuleţe. După gust, se adaugă sare, piper, muştar şi pătrunjel verde tocat mărunt. Se umple albuşurile cu această compoziţie şi se ornează cu măsline.
Citeste si: Greseli pe care le faci cand gatesti varza
Ouă umplute. Ce beneficii au ouăle pentru organism
Consumul de ouă îmbunătățește vederea: oul conține luteină și zeaxantină – două proteine care ajută în menținerea sănătății ochiului și în prevenirea degenerescenței maculare și a cataractei.
Ouă umplute.
Citeste si: Rețeță ciorbă de perișoare. Secretul care o face extrem de gustoasă
Ouă umplute. Consumul de ouă ajută și la creșterea nivelului imunitar precum și la sănătatea osoasă deoarece conține vitamina D , care se absorabe ușor în organismul nostru și poate fi utilizată de sistemul endocrin, osos și nu numai. Nu în ultimul rând, oul, este foarte important pentru creier.
Prin proteinele de bună calitate oul este util în procesele de memorare, previne dementele prin vitamineleșsi substantele conținute, contribuie la un aport adecvat de nutrienți pentru celulele creierului și totodată, previne accidentele vasculare cerebrale prin conținutul ridicat de colesterol bun și prin prevenirea aterosclerozei.