OUG 14 care abroga controversata OUG 13 a fost atacata in instanta. In cazul in care se da castig de cauza, OUG 13 intra in vigore

Ordonanta de Urgena numarul 14, cea care a abrogat mult hulita Ordonanta de Urgenta 13 a fost atacata in instanta si se cere anularea ei.

C.I.P., miercuri 15 februarie 2017 , 18:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Chiar astazi au fost depuse doua sesizari prin care se cere suspendarea si anularea OUG 14, implicit si a efectelor pe care aceasta le produce.

Prima sesizare a fost depusa de o persoana fizica, fiind vorba de Luiza Cazanescu, persoana acuzata de complicitate la abuz in serviciu si condamnata in prima instanta la trei ani si doua luni de inchisoare. Demersul ei a fost facut pe 10 februarie intr-un dosar care se afla la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal.

A doua sesizare este depusa de o persoana juridica, tot pe 10 februarie, de SC Luisa Casa de Moda SRL, firma la care Luzica Cazanescu era administrator la data comiterii faptelor de care este acuzata de procurori.

Ea a fost acuzata pe data de 3 decembrie 2010, alaturi de alte cinci persoane, pentru prejudicierea unui firme din Dambovita cu suma totala de 1,85 de milioane de euro.

In cazul in care instanta va da castig de cauza persoanei care a cerut suspendarea OUG 14/2017, atunci ordonanta ar putea fi anulata, caz in care OUG 13 intra in vigoare cu toate modificarile aduse Codurilor Penale, inclusiv cele in care se priveste dezincriminarea unor infractiuni, precum abuzul in serviciu, noteaza cei de la Digi 24.

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si