Ministrul de Finanțe a declarat, în ședința de Guvern, că cei care doresc amânarea ratelor pot depune cereri către bănci într-un interval de 45 de zile de la apariția OUG în Monitorul Oficial.

Citeste si: Florin Cîțu, precizări privind OUG pentru amânarea ratelor. „Nu este retrasă”

„Este corect. Sunt câteva clarificări care au fost omise. Am văzut discuții în spațiul public. Dobândă la dobândă.

Cine poate beneficia? Când poate beneficia? Am extins și perioada la care se pot face aceste cereri. Acum permitem oamenilor 45 de zile de la momentul la care apare această ordonanță de urgență să facă cereri către bancă”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si: Anunț de ultimă oră: Declarația pe proprie răspundere nu poate fi semnată online!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Guvernul se reunește luni, de la ora 17:00, într-o ședință a Executivului. Pe ordinea de zi figurează, printre altele, normele de aplicare a OUG privind amânarea plății ratelor cu până la nouă luni.

Citeste si: Ministrul Educației, scrisoare deschisă. Măsuri pentru elevi și profesori

La rândul său, premierul Ludovic Orban a trecut în revistă cele trei modificări:

„1.

La creditele ipotecare va fi dobândă zero. Nu există dobândă la dobândă;

2. Se prelungește termenul până la care se poate depune cererea, adică 45 de zile de la publicarea în MO, față de perioada stării de urgență precizată inițial;

3. Se dă posibilitatea ca până la momentul în care solicită amânarea, dacă au restanțe, să își aducă creditele la zi. Când solicită trebuie să nu aibă restanțe.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si