Oxigenoterapia hiperbară poate ajuta recuperarea după Covid!

De aproape un an jumătate, întreaga Planetă se confruntă cu un fenomen îngrijorător, pe care nu l-am fi crezut probabil în secolul nostru: pandemia de Coronavirus. Cu toate că oricând s-ar fi putut întâmpla un astfel de scenariu, având în vedere că oamenii călătoresc extrem de ușor astăzi și astfel virusurile circulă și ele rapid, probabil ne-am imaginat că pericolul nu va fi atât de mare.

Author: Andreea Stoica vineri 14 mai 2021 , 13:04

Oxigenoterapia hiperbară poate ajuta recuperarea după Covid!
Oxigenoterapia hiperbară poate ajuta recuperarea după Covid!
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Au fost tot felul de presupuneri despre noul Coronavirus și despre boala pe care o provoacă, însă cu fiecare zi ce trecea, acestea erau demontate. Timpul ne-a demonstrat că în fața noului Coronavirus nu poți fi total pregătit. Nu doar persoanele vulnerabile sunt afectate, ci și persoane sănătoase, care au un stil de viață exemplar.

Nu doar boala în sine este gravă, ci urmările acesteia. Foarte mulți pacienți dezvoltă anumite sensibilități și au plămânii afectați într-o oarecare măsură, ceea ce le îngreunează chiar și mersul.

De aceea, toți pacienții care au avut forme medii și grave, trebuie evaluați periodic și trebuie să li se întocmească un plan de tratament, astfel încât să poată reveni la o viață normală sau cât de cât normală. Printre aceste tipuri de tratament se află și oxigenoterapia hiperbara. Este considerată una dintre cele mai eficiente metode de reducere a inflamației și datorită acesteia, timpul de recuperare se înjumătățește. Un aport mai mare de oxigen ajută corpul să se vindece în mod natural. Astfel, oxigenoterapia hiperbară este utilă în următoarele cazuri:

  • vindecarea rapidă a fracturilor sau a leziunilor țesuturilor moi

  • ameliorarea afecțiunilor cartilajelor

  • reducerea formării de țesut cicatricial

  • reducerea inflamației și a edemului

  • reducerea hipoxiei locale

  • mărirea randamentului fizic și mental

  • reducerea oboselii musculare și altele.

Oxigenoterapia hiperbară are efecte foarte bune în multe afecțiuni, printre care: afecțiuni ale aparatului circulator, afecțiuni ale pielii, afecțiuni ale sistemului muscular și osteoarticular, afecțiuni ale aparatului respirator, afecțiuni ale sistemului digestiv, afecțiuni ale sistemului nervos, adjuvant in terapia durerii, ideal pre și post-operator.

Oxigenoterapia hiperbară este utilă în cazul recuperării pacienților care au suferit de Covid 19 din mai multe puncte de vedere. După cum probabil știi deja, noul Coronavirus determină o inflamare exagerată a țesuturilor, edem pulmonar și cheaguri de sânge. Plămânii sunt cei mai afectați, însă nu trebuie neglijate și celelalte organe, iar oxigenoterapia hiperbarică are avantajul de a acționa asupra întregului organism. Astfel, aportul mare de oxigen va ajuta plămânii să se vindece treptat și va ajuta pacienții să recapete mobilitatea și rezistența ce au fost afectate de Coronavirus. De asemenea, oxigenoterapia hiperbară stimulează neurogeneza (formarea de noi celule nervoase), fapt care ajută la recuperarea gustului și mirosului. Unii pacienți nu își recapătă aceste simțuri complet nici la câteva luni de la vindecare, așa că au nevoie de un ajutor extern.

În cazul în care te interesează această terapie, trebuie să știi că la Kinetic Performance găsești specialiști ce te vor îndruma spre o vindecare rapidă. Nu trebuie să îți mai fie teamă, deoarece orice problemă de sănătate își poate găsi rezolvarea cu ajutorul acestei terapii revoluționare. Și avem o surpriză pentru tine: la Kinetic Performance, te vei bucura de 20% reducere la pachetele pentru oxigenoterapie hiperbară. Nu-i așa că vei profita de această promoție?

Sperăm ca informațiile prezentate să îți fie de folos!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si