Pacient aflat în stare gravă, transportat la Bruxelles cu aeronava Cessna Citation V, după ieşirea acesteia din reparaţii

Un pacient aflat în stare gravă, cu arsuri, a fost transportat la Bruxelles cu aeronava Cessna Citation V, fiind prima cursă după ce avionul a trecut printr-un amplu proces de reparaţii.

Author: K.B. vineri 19 iulie 2019 , 18:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Ieri, 18 iulie a.c., echipajul aeronavei Cessna Citation V, compus din piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, comandor Codreanu Laurenţiu şi comandor Olteanu Emil, a efectuat o misiune umanitară pe ruta Bucureşti-Arad-Bruxelles, pentru transferul unui pacient, diagnosticat cu arsură termică corporală, la Spitalul Militar Reine Astrid din Bruxelles. Pacientul a fost asistat pe timpul zborului de o echipă medicală asigurată de UPU SMURD Bucureşti”, a anunţat, vineri, Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I.

Sursa citată a precizat că prima misiune după recepţia aeronavei din reparaţie a fost îndeplinită cu succes, echipajul aeronavei întorcându-se vineri pe aeroportul Băneasa.

Citeste si: A chetuit o avere să arate ca vedeta preferată. Vei avea un șoc când vei vedea cum arăta de fapt înainte de operații

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citeste si: Cântăreața Alexandra Stan implicată într-un accident rutier

Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I.

anunţă că aeronava Cessna Citation V seria 560-0200 a fost supusă unor reparaţii capitale la cele două motoare, lucrări de mentenanţă necesare după efectuarea unui număr de 1.200 de ore de zbor şi revitalizarea resursei tehnice a unor componente tehnice cu resursă expirată.

Citeste si: O platformă de sănătate şi Kaufland organizează prima tabără gratuită din România pentru copiii cu probleme de greutate

Citeste si: Două bombe de 50 de kg cu o rază de distrugere de 1 km descoperite în Bacău

Astfel piloţii I.G.Av. au reînceput, la bordul aeronavei Cessna Citation V, efectuarea misiunilor umanitare, de transport aeromedical de urgenţă şi transplat pe teritoriul naţional şi internaţional, conform atribuţiilor instituţiei.
Aeronava Cessna Citation V seria 560-0200 este un avion bimotor, dispune de sistem de management al zborului (FMS), aparatură de radionavigaţie, echipamente antigivraj, degivrare, presurizare şi climatizare care-i permite zborul IFR(zbor instrumental) sau VFR(zbor la vedere), ziua şi noaptea, în condiţii de givraj până la altitudine maximă. Are o viteză de croazieră de 796 km/h la o altitudine de 11.000 de metri şi o capacitate maximă de 7 pasageri şi o targă echipată medical.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si