Pacienții bolnavi de COVID-19, tratați acasă. Ce prevede noua ordonanță de urgență

A fost adoptată odonanţa de urgenţă care prevede că persoanele infectate cu noul coronavirus, asimptomatice şi cele simptomatice fără comorbidităţi vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie. Guvernul a făcut anunțul.

Author: Georgiana Balaban vineri 23 octombrie 2020 , 07:49

pacienții covid 19 tratați acasă
Persoanele bolnave de coronavirus - tratate acasă.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi seară, ordonanţa de urgenţă care prevede că persoanele care au fost confirmate cu noul coronavirus şi care sunt asimptomatice şi cele simptomatice fără comorbidităţi vor fi tratate la domiciliu, sub supravegherea

medicilor de familie.

Ordonanță de urgență- de ultim moment

Printre actele normative adoptate în şedinţa de Guvern de joi seară se află şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, precum şi pentru stabilirea unor măsuri cu privire la acordarea concediilor medicale.

pacienții covid 19 tratați acasă
Ordonanță de urgență privind tratarea pacienților covid-19.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Covid impune noi reguli. Ce trebuie să faci începând de azi!

Citeste si: COVID-19: Care este țara europeană care depășește un milion de infectări

La începutul şedinţei de Guvern, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat introducerea pe ordinea de zi suplimentară a reuniunii Executivului a proiectului de ordonanţă de urgenţă pentru ca asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi să fie trataţi la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie.

Ce a transmis Ministrul Sănătății Nelu Tătaru

Această OUG modifică legea 136, "în care asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie”, a afirmat Tătaru.

"O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept pentru a rămâne la domiciliu şi a-şi putea face tratamentul, dar şi pentru a-i proteja pe ceilalţi”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si