
Ministrul Nelu Tătaru, declarații privind situația de la terapie intensivă în mai multe orașe din țară
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că la nivelul Capitalei au fost identificate şi sunt în curs de a primi autorizaţii de la DSP 102 paturi la terapie intensivă, la două dintre spitale Colentina şi Malaxa, care sunt în integralitate spitale suport COVID-19. Acesta a mai spus că la Iaşi există o capacitate la ATI de 53 de paturi şi sunt ceva probleme la probele de lucru pentru paturile de terapie intensivă la spitalul mobil de acolo.
Citeste si: VIDEO- Coronavirus. Situație critică la terapie intensivă
Tătaru a mai precizat că la Suceava este analizată posibilitatea unor paturi suplimentare de ATI din spitalul judeţean, la Mureş există o capacitate de 61 de paturi, iar la Cluj s-a trecut la operaţionalizarea tip suport COVID la spitalul Clujana.
„La nivelul Capitalei am identificat şi operaţionalizăm în acest moment, se dau acele autorizaţii de la DSP, 102 paturi la terapie intensivă- două dintre spitale, Colentina şi Malaxa, fiind în integralitate spitale suport COVID.
Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre evaluarea pe care a făcut-o la nivel naţional şi a amintit de Iaşi, unde este, în prezent, o capacitate la ATI de 53 de paturi
Tătaru a mai adus în discuție și câteva dintre problemele de la spitalul mobil din Iaşi şi a menționat că „ acele staţii de oxigen au cedat, acolo sunt 30 de paturi pentru cazuri medii, promisiunea fiind de la producător ca într-o săptămână să fi făcute”
.„La Suceava, avem acea secţie de terapie intensivă în cadrul bolilor infecţioase, dar analizăm în acest moment şi posibilitatea unor paturi suplimentare de ATI din spitalul judeţean. La Mureş avem o capacitate de 61 de paturi de terapie intensivă prin operaţionalizarea a încă 20 în această săptămână. La acel complex din Sala Polivalentă avem 20 de paturi- 10 paturi vor fi operaţionalizate săptămâna aceasta în plus şi încă 10 paturi săptămâna viitoare. La Cluj s-a trecut în operaţionalizare tip suport COVID la spitalul Clujana, spitalul municipal. Au solicitat personal, s-au reorganizat ca şi personal, având în vedere un număr de paturi mai mic pe suport COVID decât capacitatea spitalului şi atunci din 17 paturi de terapie intensivă vor fi operaţionalizate 6, urmând ca celelalte să fie operaţionalizate în zilele următoare”, completat ministrul Sănătăţii.
Citeste si: VIDEO- Mort de COVID, pe post de moaște. Mascații au intervenit
Nelu Tătăru a vorbit și despre situația din Brașov, spunând că sunt 28 de paturi de terapie intensivă dintre care 14 la terapie intensivă, 14 la terapie intermediară. El a recomandat şi ca celelalte cu terapie intermediară să fie transformate în ATI.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.