Pacienţii falsului stomatolog din Suceava, testaţi gratuit pentru hepatitele B şi C şi pentru HIV

Persoanele care s-au adresat pentru tratamente stomatologice asistentei medicale Rodica Şalgău, împotriva căreia Colegiul Medicilor Suceava a făcut plângere la poliţie că practică ilegal medicina dentară, beneficiază gratuit de analize medicale pentru depistarea virusurilor hepatic B şi C şi a virusului HIV, efectuate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Author: A.N.C joi 21 martie 2019 , 19:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinaru, a declarat, ieri, că având în vedere că este „o situaţie excepţională”, conducerea instituţiei a decis să efectueze aceste analize medicale celor care au fost pacienţii falsului medic şi sunt îngrijoraţi în legătură cu modul în care acesta a respectat regulile de igienă asociate actului medical.

„Efectuăm analizele medicale gratuit, apoi le vom imputa doamnei Rodica Şalgău”, a declarat dr. Grădinaru.

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: "A avut perioade în care s-a chinuit" Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Citeste si: GROAZNIC! Cristina, o mama din Baia Mare, a fost ucisa de sotul ei chiar in fata propriilor copii!

Un argument suplimentar în favoarea acestei decizii a conducerii DSP a fost acela că, potrivit informaţiilor existente până acum, copiii reprezintă un număr foarte mare dintre cei asupra cărora Rodica Şalgău ar fi efectuat acte medicale din sfera stomatologică, fără să aibă competenţă în acest sens.

Părinţii ai căror copii au fost trataţi de falsul medic stomatolog, dar şi pacienţii adulţi ai acestuia pot merge de joi, 21 martie a.c., la sediul DSP, unde vor da o declaraţie pe propria răspundere în care trebuie să precizeze când a fost efectuat tratamentul stomatologic şi în ce a constat acesta şi să solicite testarea gratuită pentru depistarea virusurilor hepatice B şi C şi a virusului HIV. De asemenea, acestei categorii de pacienţi i se recomandă efectuarea unui consult stomatologic de control, informează monitorulsv.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si