Pacientul ZERO, înjunghiat de fosta amantă! Italianul care a adus COVID-19 în România, la un pas de moarte, după o aventură ca-n filme

Noul coronavirus a fost adus în România de un italian de 71 de ani. Acesta este considerat pacientul 0. Bărbatul a fost la un pas de moarte acum aproape 20 de ani.

Radu Constantin, luni 20 aprilie 2020 , 08:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cesare E., un patron de restaurant din Rimini la care lucrează mai mulți români, a venit în Dolj la finalul lunii februarie și a infectat mai mulți oameni. Bărbatul de 71 de ani s-a vindecat, însă a declanșat, fără să vrea, cea mai mare criză din ultimii ani.

Povestea pacientului 0 pare însă cea a unui scenariu de film, pentru că în urmă cu aproape 20 de ani acesta a fost la un pas să fie ucis de fosta lui iubită. Ceesare a fost salvat doar printr-un efort uriaș făcut de medici. Ironia sorții face ca același om să fie cel care a provocat indirect pandemia care a ucis sute de români.

A ruinat-o economic și sentimantal

În anul 2001, publicația italian NewsRimini scria despre un anume Cesare E. din localitatea Cattolica, pe atunci în vârstă de 52 de ani, care a fost înjunghiat de o femeie. Cei doi avuseseră o relație romantică cu mai mulți ani în urmă, iar femeia făcuse o obsesie din faptul că Cesare a ruinat-o din punct de vedere financiar.

Ernestina M. a povestit judecătorilor că Cesare a fost partenerul ei de afaceri într-un local, însă ei au ajuns să aibă și o relație romantică. Femeia era căsătorită la acea vreme însă pentru că era extrem de îndrăgostită a ajuns să divorțeze de soțul ei. Ulterior, afacerea a intrat în faliment din cauza lui Cesare, susținea femeia, care a și părăsit-o.

Citeste si: Ministrul de finanţe al landului Hessa s-a sinucis, copleşit de îngrijorare cu privire la efectele pandemiei asupra economiei

Ernestina a intrat într-o depresie profundă din care nu a mai putut ieși. Ea nu l-a revăzut pe Cesare timp de 10 ani, până când l-a întâlnit întâmplător în provincia San Giovani din Ramignano, în Rimini, acolo unde Cesare avea un magazin de antichități.

Femeia avea un cuțit la ea

Pentru că italianul a văzut-o pe fosta lui parteneră că este destul de tulburată, i-a propus să aibă o discuție cu ea în magazin, însă ceea ce nu știa era că femeia avea un cuțit. A urmat o discuție aprinsă, după care femeia a scos cuțitul și l-a înjunghiat pe Cesare.

Din păcate, presa vremii nu a mai relatat și despre cum sa terminat procesul sau dacă femeia a fost sau nu condamnată la închisoare. Cert este că Cesare a rămas o perioad în spital iar femeia a ajuns pe mâna psihiatrilor care au examinat-o. Ulterior, bărbatul s-a făcut bine, a venit în România și a devenit pacientul 0.

 

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si