Pana de curent la Spitalul Colentina, in timpul unor operatii. Generatorul nu a pornit, iar pacientii au fost ventilati manual

Spitalul Colentina din Capitala a ramas fara energie electrica, marti, pentru aproximativ o ora, in timp ce aveau loc doua operatii, iar in Sectia de Terapie Intensiva erau cinci pacienti intubati si ventilati, potrivit sefului Sectiei ATI, Lelia Iliescu. Ea a precizat ca generatorul spitalului nu a pornit, iar pentru doi dintre pacienti s-a recurs la ventilatie mecanica.

A.C., marți 11 aprilie 2017 , 13:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit sursei citate, in momentul in care s-a oprit curentul doi pacienti erau pe masa de operatie, dar aparatele aveau acumulatori, astfel ca nu s-au intrerupt interventiile chirurgicale.

"La terapie intensiva erau cinci pacienti intubati si ventilati, aparatele pentru trei dintre ei aveau acumulatori si atunci nu a fost problema, dar pentru ceilalti doi a fost nevoie de ventilatie mecanica la balon. Din nefericire, nu a pornit generatorul spitalului, am anuntat conducerea, iar noi am alergat intre blocul operator si terapie intensiva", a declarat, pentru News.ro, seful Sectiei ATI de la Spitalul Colentina, Lelia Iliescu.

Ea a precizat ca una dintre operatii s-a incheiat, iar cealalta este in desfasurare.

Pana de curent a durat aproximativ o ora, la ora transmiterii acestei stiri fiind reluata alimentarea cu energie electrica a Spitalului Colentina.

Reprezentantii E-Distributie Muntenia au precizat pentru News.ro ca alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta la ora 11.35, in urma unei avarii pe un cablu de medie tensiune din zona bulevardului Stefan cel Mare din Capitala.

Potrivit sursei citate, echipele E-Distributie Muntenia au intervenit si au restabilit alimentarea integrala cu energie electrica la ora 12.22, inclusiv pentru Spitalul Colentina

Sursa: News.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si