VIDEO - Pană uriașă de curent în Republica Moldova, în urma bombardamentelor din Ucraina

O nouă pană de curent afectează toată Moldova. Mai multe localități au rămas în beznă. Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii, spune că pana de curent ar fi cauzată de bombardamentele din Ucraina.

Author: Diana Puiu miercuri 23 noiembrie 2022 , 15:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pană de curent în Republica Moldova, în urma bombardamentelor din Ucraina.
”Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 Noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Citește și: VIDEO- Rachete rusești căzute în Polonia. Cum va reacționa NATO| UPDATE

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp” a scris Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Moldova, pe contul său de socializare. Este a doua oară, în ultimele două săptămâni, când Republica Moldova rămâne fără electricitate. 

Citește și: Zelenski respinge ideea unui armistițiu cu Rusia. "Ucraina își pregătește un plan de pace"

Traficul din Chișinău a fost paralizat, după ora 14:00.

Troleibuzele s-au oprit, semafoarele la fel, iar polițiștii au venit cu mai multe recomandări pentru recuritatea personală.
„Aveți grijă de copii și de vârstnici! Evitați deplasările și nu răspundeți la provocări”, sunt primele sfaturi ale polițiștilor din Republica Moldova.

Citește și: Avioane de luptă ale Rusiei, acțiune în forță în Marea Baltică. Anunț NATO de ultim moment

Președintele Maia Sandu a transmis un mesaj pe Facebook: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.
Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.
Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”.

Citește și: Două centrale nucleare din Ucraina, afectate după atacul masiv al Rusiei

Două centrale nucleare din Ucraina, afectate după atacul masiv al Rusiei

Două centrale nucleare din Ucraina au fost avariate de atacul masiv al Rusiei din data de 15 noiembrie, ziua în care o rachetă rătăcită a căzut într-o țară NATO. Cele două centrale sunt Khmelnytski (KhNPP) și Rivne (RNPP), potrivit presei de la Kiev. 

Citește și: O cameră de tortură a fost descoperită în Herson. La ce chinuri au fost supuși prizonierii ucraineni

Pe baza informațiilor primite de la autoritățile ucrainene, agenția internațională pentru securitate nucleară (AIEA) a informat că  conexiunea la rețeaua centralei  Khmelnytski a fost complet pierdută din cauza atacurilor militare ale rusilor din vecinătatea ei. 

Citește și:  Noi atacuri masive ale Rusiei în Ucraina. Anunț de ultim moment de la Kremlin

Acest lucru a forțat centrala nucleară să se bazeze temporar pe generatoare diesel pentru energie electrică de rezervă. Între timp, cele două reactoare ale centralei au fost oprite, oprindu-se livrarea de energie electrică către gospodării, fabrici și alte facilități.

Citește și: Mai multe localități din Republica Moldova au rămas fără electricitate, în urma bombardamentelor din Ucraina


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si