Rețeta de pandișpan cu cireșe era nelipsită vara în copilărie. Ce e cel mai interesat la ea e ca merge cu orice alt fruct. Caise, căpșuni, vișine, dă un strop de savoare zilelor de vară.
Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei
Pandişpan cu cireşe- reţetă
Iată cât de simplu se prepară
Pandişpan cu cireşe. Ingrediente (pentru o tavă de 20×25 cm)
4 ouă 100 g zahăr un praf de sare 2 linguri de ulei 120 g făină 1/2 de plic de praf copt 1 linguriță coajă rasă de lămâie 10 g zahăr vanilat Bourbon (1 pliculeț) 350 g cireșe fără sâmburi fără sâmburi zahăr pudră
pentru ornat – opţional
Pandişpan cu cireşe. Rețeta copilăriei Pandişpan cu cireşe. Instrucțiuni de preparare (pentru o tavă de aprox. 20×30 xm)
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Spălați cireșele și îndepărtați sâmburii. Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu care de pe teluri. Adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați până când albușurile se întăresc din nou. Adăugați gălbenușurile, uleiul și coaja de lămâie și mixați scurt, doar cât să se omogenizeze compoziția. Peste compoziția de mai sus cerneți făina și praful de copt și o încorporați ușor cu un tel de mână. Turnați aluatul în tavă și nivelați. Așezați cireșele una câte una peste aluat. Dați tava la cuptor pentru 25-30 de minute sau până când aluatul este rumenit ușor iar prăjitura trece testul cu scobitoarea. Lăsați pandișpanul să se răcorească în tavă timp de 5 minute, apoi îl scoateți să se răcească pe un grătar. Opțional, pudrați pandișpanul cu zahăr pudră înainte de servire.
Rețeta de pandișpan cu cireșe este modalitatea perfectă de a-i bucura pe cei mici sau de le oferi musafirilor un desert rapid și foarte gustos.