Papa Francisc a acceptat sa fie membru de onoare al Academiei Romane

Papa Francisc a acceptat invitatia de a fi membru de onoare al Academiei Romane, dupa ce miercuri, la Vatican, s-a intalnit cu o delegatie a forului de stiinta si cultura din tara noastra.

C.I.P., miercuri 08 noiembrie 2017 , 14:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ionel-Valentin Vlad, presedintele Academiei Romane, Bogdan C. Simionescu, vicepresedinte, Cristian Hera, vicepresedinte, Victor Spinei, vicepresedinte, Victor Voicu, secretar general al Academiei Romane, impreuna cu Monseniorul Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit al Bisericii Romano-Catolice din Romania, membru de onoare al Academiei Romane, se afla in perioada 7-13 noiembrie in vizita oficiala la Vatican.

In dimineata zilei de miercuri, delegatia Academiei Romane a fost primita de Papa Francisc in cabinetul Aulei Paolo VI.

Papa Francisc a acceptat sa fie membru de onoare al Academiei Romane, dupa ce invitatia a fost inaintata de delegatia oficiala, anunta Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti. Suveranul Pontif a acceptat "din prietenie pentru Romania" inalta onoare oferita de Academia Romana, insemnele academice urmand a fi trimise la Sfantul Scaun prin Nuntiatura Apostolica.

Cu aceasta ocazie, delegatia Academiei Romane i-a daruit, cu dedicatie in limba latina, un exemplar al volumului "Vechiul Testament – Septuaginta", editie critica integrala a primei versiuni complete a Vechiului Testament in limba romana, opera a lui Nicolae Milescu Spatarul.

Papa Francisc este al doilea Suveran Pontif al Bisericii Catolice ales membru de onoare al Academiei Romane, dupa Ioan Paul al II-lea, devenit membru de onoare al forului in anul 2001.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si