Papa Francisc ar putea veni in Romania. Episcopii catolici vor sa il invite in tara noastra: "Este dorinta crestinilor"

Episcopii catolici au decis la Conferinţa de la Oradea, din 26-28 septembrie, să îl invite pe Papa Francisc să facă o vizită în România. Sosirea Suveranului Pontif ar putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părinteşti a Urmaşului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, susţine Francisc Ungureanu, secretarul general la Conferinţei Episcopilor catolici din România.

miercuri 28 septembrie 2016 , 15:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Episcopii catolici vor redacta, în câteva zile, o scrisoare prin care îl invită pe Papa Francisc în România. Scrisoarea va fi trimisă Nunţiului Apostolic din România, care o va trimite secretariatului de stat de la Roma", a explicat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei romano-catolice din Bucureşti, Francisc Doboş.

Decizia invitării Papei a fost luată de Conferinţa Episcopilor catolici din România (CER), potrivit secretarului general al CER, Francisc Ungureanu.

"Exprimând dorinţa legitimă a creştinilor catolici din România, şi nu numai a lor, episcopii catolici din ţara noastră au decis să îl invite pe Sfântul Părinte Papa Francisc să viziteze România. Venirea Papei în ţara noastră va putea fi, fără îndoială, o mărturie a grijii părinteşti a Urmaşului Sfântului Petru pentru binele poporului nostru, care poartă Roma în nume şi latinitatea în spirit", a transmis, printr-un comunicat, Francisc Ungureanu.

Invitaţia adresată Papei Francisc de a vizita România, analiza diferitelor aspecte ale vieţii bisericeşti şi indicarea unor iniţiative comune ale Bisericii locale - inclusiv în contextul încheierii Anului Sfânt al Milostivirii - sunt câteva dintre subiectele care s-au aflat în centrul discuţiilor episcopilor romano-catolici şi greco-catolici din România, reuniţi la Oradea în perioada 26-28 septembrie 2016, în sesiunea plenară de toamnă a CER. Lucrările au fost găzduite de Episcopia Romano-Catolică de Oradea, anunţă CER.

La deschiderea lucrărilor a participat şi Monseniorul Miguel Maury Buendía, Nunţiu Apostolic în România, care a transmis mulţumirile pentru colecta făcută pentru Ucraina, la iniţiativa Sfântului Părinte Papa Francisc.

În plenul lucrărilor, episcopii au discutat şi despre Olimpiada naţională de religie catolică, ce se va ţine la Timişoara în 2017, subliniind, de asemenea, şi necesitatea unei coordonări naţionale a educaţiei catolice.

Episcopii catolici îi îndeamnă pe credincioşi să voteze la alegerile parlamentare

Episcopii catolici au abordat aspecte canonice, ecumenice, economice, dar au dat şi o declaraţie cu privire la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, în care îi îndeamnă pe credincioşii catolici şi pe toţi oamenii de bună credinţă să participe la vot deoarece "cetăţenii catolici au datoria morală de a-şi exercita cu responsabilitate drepturile cetăţeneşti şi de a participa la viaţa politică”.

"Noi, Episcopii catolici de ambele rituri din România reuniţi la Oradea în sesiunea de toamnă, între 26-28 septembrie 2016, îi îndemnăm pe toţi oamenii de bunăvoinţă, în special pe catolici să îşi exercite dreptul şi responsabilitatea de a participa la vot, la alegerile parlamentare din 11 decembrie', spun prelaţii în declaraţia comună.

Următoarea sesiune ordinară a Conferinţei Episcopilor catolici din România va avea loc la Cluj-Napoca, la sediul Episcopiei Greco-Catolice Cluj-Gherla, în perioada 3-5 mai 2017.

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din ţara noastră şi exprimă unitatea Bisericii locale şi comuniunea cu Urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte Papa Francisc, precizează secretarul general al CER.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si