Papa Francisc are demisia deja semnată

Papa Francisc a împlinit sâmbătă 86 de ani și a declarat că va renunţa la papalitate în cazul în care se va confrunta cu probleme de sănătate.

Author: Sorin Negru luni 19 decembrie 2022 , 13:50

papa francisc

Papa Francisc a fost nevoit să-şi anuleze activităţile în repetate rânduri în cursul anului din cauza durerilor 

[Sursa foto: Twitter]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Într-un interviu oferit cotidianului spaniol ABC, Papa Francisc a precizat că şi-a semnat deja demisia şi i-a înaintat-o secretarului de stat al Vaticanului, monseniorul Tarcisio Bertone, înainte ca acesta din urmă să se pensioneze, în 2013.

"Mi-am semnat demisia şi i-am spus: în cazul unui impediment medical sau de altă natură, iată demisia mea. O aveţi", a precizat suveranul pontif.

Citește și: Papa Francisc, previziuni sumbre pentru omenire. Suveranul Pontif este îngrijorat de viitor: „Nu duceţi umanitatea la distrugere, vă rog”

Răspunzând întrebării jurnalistului dacă doreşte ca această informaţie să fie cunoscută, Francisc a răspuns:

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

"Pentru asta v-am spus". El a adăugat că nu ştie ce a făcut Bertone după ce a primit această scrisoare.

Ce probleme de sănătate are Papa Francisc

Papa suferă de o afecţiune inoperabilă a genunchiului care l-a forţat să folosească în ultimele luni un scaun cu rotile.

El a fost nevoit să-şi anuleze sau să-şi reducă activităţile în repetate rânduri în cursul anului din cauza durerilor pe care le resimte şi a recunoscut într-un interviu din luna iulie că, în ceea ce priveşte activităţile sale, trebuie să o ia mai încet.

"Cred că la vârsta mea şi cu această problemă trebuie să mă păstrez puţin pentru a putea servi bisericii. Sau, dimpotrivă, să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage", a declarat el.

Predecesorul lui Francisc, papa Benedict al XVI-lea, a demisionat în 2013 din cauza unor probleme de sănătate şi locuieşte în prezent la Vatican.

Papa Francisc, mesaj pentru câștigătorii Cupei Mondiale

Papa Francisc, mare amator de fotbal, a îndemnat ca echipa câștigătoare a Cupei Mondiale 2022 să sărbătorească în umilinţă.

"Gândurile noastre cele mai bune câştigătorilor, dar vă invit să trăiţi acest moment în umilinţă. Iar cei care vor pierde să trăiască momentul cu bucurie",  a declarat Suveranul Pontif, de naţionalitate argentiniană,  într-un interviu pentru televiziunea italiană Canale 5, programat pentru a fi difuzat în 18 decembrie, după finală, dar ale cărui extrase au fost făcute publice duminică la prânz.

"Cea mai mare valoare nu este de a câştiga sau de a nu câştiga, ci de a juca curat", a spus Papa, suporter înfocat al clubului San Lorenzo din Buenos Aires, potrivit AFP, citată de Agerpres.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si