Papa Francisc împlinește astăzi 84 de ani. Ce obiceiuri are Suveranul Pontif în această zi 

În data de 17 decembrie 2020, Papa Francisc I împlinește vârsta de 84 de ani. Liderul Bisericii Catolice s-a născut în Buenos Aires într-o familie de emigranți italieni pe 17 decembrie 1936.

Andreea Bolocan, joi 17 decembrie 2020 , 12:36

obiceiuri papa francisc zi de nastere 84 de ani
Papa Francisc împlinește astăzi 84 de ani. Ce obiceiuri are Suveranul Pontif în această zi [Sursa foto: https://www.cetateanimplicat.ro/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Jorge Mario Bergoglio a intrat în Societatea lui Isus la 11 martie 1958 și a studiat pentru a deveni preot la seminarul iezuit în cartierul Villa Devoto din Buenos Aires. În 1960 Bergoglio a obținut o licențiere în filosofie de la Colegiul Maximo San Jose din San Miguel; în 1964 și 1965, a predat literatura și psihologia la Colegio de la Inmaculada, un liceu în provincia Santa Fe, Argentina, iar în 1966 el a predat cursuri de același fel la Colegio del Salvador din Buenos Aires. Totodată, acesta a fost hirotonit preot în data de 13 decembrie 1969.

Francisc I a fost profesor mulți ani, acceptând destul de târziu să fie hirotonit ca episcop, în 1992. Timp de 20 de ani a fost episcop al Romei și conducătorul Bisericii latine în acest an.

Papa Francisc a fost numit cardinal în anul 2001  

Papa Francisc a venit la conducerea Bisericii Catolice cu multe dorințe de schimbare. El a fost numit cardinal în anul 2001 de către Papa Ioan Paul al II-lea, iar numirea sa ca pontif a luat prin surprindere pe toată lumea, deoarece acesta nu făcea parte din seraiul papabililor și nici din arisocrația exleziastică italiană. Originile sale proletare și luările de poziție împotriva capitalismului , a excluziunii și indiferenței au reușit să ajungă în inimile creștinilor de pretutindeni.

Și numele său de papă a fost insirat, în amintirea Sfântului Francisc, care a venit într-un moment în care diferențele dintre săraci și bogați sunt extrem de mari. În această direcție au mers și primele sale declarații și gesturi, care a cerut ierarhilor, slujitorilor și credincioșilor să se apropie mai mult de lumea săracilor. O schimbare de paradigmă a catolicilor, care erau obișnuiți cu barocul aristocraților papi, decât cu franciscanismul actualului papă.

Cum sărbătorește Papa Francisc ziua sa de naștere

În anul 2013, celebra revistă „Time” l-a desemnat pe Suveranul Pontif omul anului. Anul trecut de ziua lui, Papa Francisc și-a sărbătorit ziua de naștere la Vatican cu…pizza. Suveranul a avut chiar și invitați, majoritatea copii, care au comandat o pizza de aproximativ patru metri. Pizza a avut și lumânări în care Papa Francisc a suflat. „Mâncați toată pizza ca să creșteți mari!”, le-a spus Papa Francisc copiilor  invitați la ziua lui.

În anul 2018, cu o zi înaintea aniversării sale, Papa Franisc a ținut o petrecere și a mâncat tort alături de copiii unui spital din Vatican. Aniversarea a avut loc în sala Paul al VI-lea și a inclus un tort surpriză pentru Papa Francisc. Însoțit de familiile copiilor, Papa a petrecut aproximativ o oră cu copiii de la Spitalul de Pediatrie „Santa Marta”. Pe lângă desert, invitații au cântat la audiența papală.

Papa Francisc le-a mulțumit tuturor doctorilor, asistentelor medicale și voluntarilor clinicii, precum și „colaborării copiilor, tăticilor și mămicilor acestora”.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si