Avertismentul papei Francisc. Violența domestică, o problemă majoră în contextul pandemiei de coronavirus

Papa Francisc a tras, luni, un semnal de alarmă împotriva riscului crescut de violență domestică la adresa femeilor care sunt nevoite să rămână la domiciliu, în contextul pandemiei de coronavirus.

Author: I.C. luni 13 aprilie 2020 , 14:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Astăzi aş vrea să vă reamintesc tuturor lucrurile pe care le fac multe dintre femei, inclusiv în această perioadă de criză sanitară, pentru îngrijirea semenilor: femeile medic, infirmiere, angajate în cadrul forţelor de ordine şi în penitenciare, angajate ale magazinelor de primă necesitate şi numeroase mame şi surori, aflate la domiciliu împreună cu familia,

copiii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi”.

Citeste si: Coronavirusul a adus sute de dosare penale. Greșeala pe care au făcut-o cei amendați

Papa Francisc a spus că acestea riscă, din cauza coabitării, să devină victime ale violențelor. „Să ne rugăm pentru ele”, a fost mesajul papei.

Zeci de milioane de euro pentru prevenirea violențelor

30 de milioane de euro au fost deblocate de guvernul italian pentru prevenirea violențelor împotriva femeilor care se expun unui risc ridicat prin prisma interdicțiilor de combatere a coronavirusului, a anunțat săptămâna trecută un ministrul italian.

Citeste si: Declarația pe proprie răspundere. Greșeala pe care o fac mulți români! Vă poate costa scump

Totodată, Italia a anunțat derularea unei campanii de comunicare instituțională în scopul încurajării femeilor victime ale violenţelor domestice să apeleze numărul verde dedicat, precum şi „funcţiile îmbunătăţite ale aplicaţiei YouPol, care poate fi utilizată pentru semnalarea automatică geolocalizată a actelor de violenţă domestică” direct forţelor de ordine, potrivit Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si