Papa în România 2019. Cum e deja împodobit Bucureștiul pentru vizita Suveranului Pontif! Cum arată acum Catedrala Sf Iosif

Vizita Papei în România a împodobit Bucureștiul de sărbătoare.

C.L., joi 30 mai 2019 , 00:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Papa în România 2019. Pregătirile sunt în toi pentru vizita în țara noastră a Suveranului Pontif, care va începe vineri, 31 mai. Autoritățile au declarat că vizita Papei Francisc este una extrem de importantă, pregătirile fiind asemătoare celor pentru președintele SUA. Astfel, deja traseul de la aeroportul de la Otopeni până la Palatul Cotroceni, centrul Capitalei și zona Catedralei Sf Iosif a fost împânzit cu steaguri: drapelul României și cel al Vaticanului.

Centrul evenimentelor în aceste zile este Catedrala Catolică Sf Iosif, acolo unde Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie, vineri, de la ora 18.10. Lăcașul de cult a fost pregătit în mod special, de sărbătoare. Părintele Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de București a postat și o poză cu lăcașul de cult luminat, în urmă cu două seri. Imaginea este una spectaculoasă.  De altfel, și imaginile din catedrală sunt extrem de frumoase.

Papa în România 2019. Vineri, 31 mai, Papa Francisc va fi în București

Papa Francisc își va petrece ziua de vineri în București, dacă la în prima parte se va întâlni cu oficilitățile române, în a doua parte, va fi în mijlocul credincioșilor. La 18.10, va fi  oficiată slujba Sfintei Liturghii în Catedrala Catolică Sfîntul Iosif. Credincioșii care nu și-au rezervat bilete în biserică vor putea să urmărească slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate în fața catedralei.

Mai mult, alte două ecrane vor fi puse pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu, și încă un ecran în Piața Revoluției, lângă memorialul renașterii.  După slujba de liturghie, Papa va pleca să se întâlnească cu pelerinii din zona Catedrala Sfântul Iosif, Calea Victoriei, Piața Revoluției.

Papa în România 2019. În următoarele două zile, Papa Francisc se va deplasa cu avionul în alte localități din țară. Sâmbătă, se va afla la Șumuleu Ciuc și Iași, iar duminică la Blaj, unde va oficia o slujbă specială cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri.

Foto: facebook Francisc Dobos si Mihai Heiman

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si