Papa în România 2019. Drama care putea să-l doboare pe Papa Francisc! Suveranul Pontif şi-a pierdut un plămân în adolescenţă!

Înainte de evenimentul Papa în România 2019, presa a dezvăluit drama care putea să-l doboare pe Papa Francisc.

Author: Matei Vaihan joi 30 mai 2019 , 20:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nu mai e un secret care e drama care putea să-l doboare pe Papa Francisc. Papa

în România 2019, vizita istorică pe care o face în România, are loc peste doar câteva zile. Călătoria apostolică a Suveranului Pontif începe pe 31 mai, la București. În a doua zi a vizitei, Papa va merge la Șumuleu Ciuc și la Iași. Pelerinajul se va încheia pe 2 iunie, la Blaj, unde Papa Francisc va beatifica şapte episcopi greco-catolici pe Câmpia Libertăţii. Papa Francisc, al cărui nume este Jorge Mario Bergoglio, s-a născut la Buenos Aires, la 17 decembrie 1936.( vezi mesajul Papei pentru români)

Citeste si: VIDEO| Maxima securitate la vizita Papei

Papa în România 2019. Plămânul sănătos s-a extins

Presa a relatat că, în adolescenţă, acesta   şi-a pierdut un plămân în urma unei infecţii. Papa Francisc şi-a pierdut probabil plămânul cu peste 50 de ani în urmă, într-o vreme când infecţiile fungice sau pneumonia erau tratate pe cale chirurgicală deoarece antibioticele nu erau disponibile pe arie largă.   Însă plămânul său sănătos a crescut cel mai probabil şi s-a extins pentru a acoperi capacitatea pulmonară aproape de normal într-un an sau doi, pare să fie în putere şi sănătos şi ar trebui să aibă capacitatea pulmonară aproape de normal”, a declarat doctorul Zeb Mosenifar, un expert pneumolog la Cedars Sinai Medical Center din Los Angeles.

Papa în România 2019. Plămânul funcţionează la 85 sau 90 la sută 

Aceasta e drama care putea să-l doboare pe Papa Francisc, cu mult timp înainte de evenimentul Papa în România 2019. "Fără să îl văd sau să îl consult, pot spune cu uşurinţă că funcţionează la 85 sau 90 la sută din capacitatea cuiva de vârsta sa care are ambii plămâni şi nu s-a îngrijit atât de bine. Plămânii umani au o capacitate peste limita normală, motiv pentru care doctorii folosesc de obicei un singur plămân pentru transplanturi. Există între 30.000 şi 40.000 de pacienţi în SUA care trăiesc cu un singur plămân în urma unui transplant şi alte mii care au pierdut un plămân în urma unor boli sau traume", a mai declarat Mosenifar.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si