Papa în România 2019. Restricțiile de trafic din București

Papa în România 2019. În zonele din București pe unde va trece Papa Francisc au fost instituite restricții de trafic începând de joi, 30 mai.

C.L., miercuri 29 mai 2019 , 16:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vizita Papei Francisc în București dă viața locuitorilor Capitalei peste cap. Conform autorităților locale, în mai multe zone vor fi interzise oprirea și staționarea autivehiculelor.

Papa în România 2019. Iată restricțiile de trafic începând cu joi, 30 mai, ora 18.00.

Se vor interzice opririle și staționările vehiculelor, în următoarele zone: zona Fântâna Miorița, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, Piata Victoriei, parcarea TNT, Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Bd. Regina Elisabeta; Bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcărilor), Piața Mihail Kogălniceanu, Bd. Eroilor, Bd. Eroii Sanitari, Bd. Marinescu, între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor; Bd. Știrbei Vodă, între Calea Plevnei și str. Berzei (banda I către str. Luterană), str. Constantin Stahi (începând cu data de 30 mai, ora 08.00, pană la data de 2 iunie, ora 10.00), Piața Papa Ioan Paul al II-lea, Bd. Schitu Măgureanu (stânga/dreapta), Splaiul Independenței între Pod Izvor și Pod Șerban Vodă, str. Vasile Parvan, str. Berzei între Calea Plevnei și str. Știrbei Vodă, str. Știrbei Vodă, între str. Berzei și Calea Victoriei.

Pentru evenimentul de la Palatul Cotroceni: vineri, între orele 11.30 - 13.30, se vor aplica restricții de trafic pe Bd. Marinescu, între Șos. Cotroceni și Piața Eroilor și începând de joi, de la ora 20.00, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor pe Bd. Marinescu, Șos. Geniului, parcarea adiacentă Palatului Cotroceni și Platoul Academiei Militare (Piața Eroilor).

Citeste si: VIDEO | Maxima securitate la vizita Papei

Citeste si: VIDEO | Meniul special pregatit pentru Papa Francisc

În zona unde se află Nunțiatura Apostolică, în perioada 30 mai - 2 iunie, se vor aplica restricții de trafic auto pe str. Pictor Stahi, Piațeta Papa Ioan Paul al II-lea. Va fi interzisă staționarea vehiculelor pe Bd. Schitu Măgureanu între Constantin Stahi și str. Știrbei Vodă. În perioada 30 mai, ora 18.00 - 31 mai 2019, ora 21.00, pe Bd. Schitu Măgureanu între Splaiul Independenței și str. Știrbei Vodă, precum și pe str. Știrbei Vodă între str. Popa Tatu și str. Luterană, se va interzice oprirea și staționarea autovehiculelor. Începând cu 30 mai, ora 20.00, până în 2 iunie, ora 12.00, se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor pe Intrarea Aurora.

În zona Catedralei Patriarhale, de pe 29 mai, începând cu ora 22.00, se interzic opririle și staționările vehiculelor pe Aleea Colina Bucuriei, Str. Bibescu Vodă, Splaiul Unirii - zona Horoscop, Bd. Unirii și Piața Unirii. De asemenea, vor fi restricționate opririle și staționările pe Bd. Unirii, între Bd. Regina Maria și Piața Constituției, ambele sensuri; dar și în Piața Constituției, inclusiv cele două bretele; Bd. Libertății între Bd. Națiunile Unite și rondul George Coșbuc; Bd. Națiunile Unite între Bd. Libertății și str. Izvor; Calea 13 Septembrie, între Bd. Libertății și str. Tudor Vladimirescu/Panduri; Piața Arsenalului; str. Izvor; str. Hașdeu; cele două bretele de acces către sediul Academiei Române de pe Calea 13 Septembrie; str. Dr. Staicovici și Dr. Vitzu pe o porțiune de 50 de metri de la intersecțiile cu str. Izvor.

Pentru Catedrala Mântuirii Neamului, în perioada 30 mai, ora 20.00 - 31 mai, ora 21.00, se interzice oprirea și staționarea autovehiculelor în Piața Arsenalului, str. Izvor, Bd. Națiunile Unite.

Papa în România 2019. Pentru Catedrala Sfântul Iosif, începând de marți, 28 mai, de la ora 20.00, vor fi interzise opririle și staționările în scuarul situat la intersecția str. Berthelot cu str. Luterană, în perioada 30 mai, ora 08.00 – 31 mai, ora 22.00, vor fi interzise opririle și staționările vehiculelor pe str. Banului între Budișteanu și Calea Victoriei, totodată se va restricționa traficul rutier pe str. Banului, începând cu ora 20.00 până pe 31 mai 2019, ora 22.00. Începând de miercuri, 29 mai, ora 20.00, se vor interzice opririle și staționările pe str. Luterană, între str. Berthelot și str. Știrbei Vodă; str. Berthelot între Spiru Haret și Calea Victoriei, str. General Budișteanu între str. Berthelot și str. Calea Griviței, str. Teodor Aman, str. Spiru Haret, intrarea Sfântul Sava. Începând de joi, ora 20.00, parcarea situată pe str. George Enescu cu Calea Victoriei doar în zona locurilor publice de parcare, precum și parcarea situată în dreptul Palatului Știrbei Vodă în zona intersecției cu Calea Griviței vor fi eliberate. Începând de joi, ora 19.00, se va interzice oprirea și staționarea vehiculelor în parcarea Sălii Palatului precum și pe breteaua Kretzulescu precum și pe breteaua Știrbei (Auditorium); pe str. Ion Câmpineanu între str.Luterană și str. Walter Mărăcineanu.

Pentru Piața George Enescu, începând cu data de 30 mai 2019, ora 07.00, vor fi eliberate următoarele: parcările de pe str. Benjamin Franklin între Calea Victoriei și str. Nicolae Golescu; breteaua care face legătura între str. Benjamin Franklin și str. Episcopiei, pe str. Constantin Esercu; parcarea din zona Episcopiei cu str. George Clemenceau precum și pe str. Episcopiei până pe Calea Victoriei, str. Valter Mărăcineanu (Aleea Biserica Kretzulescu) de la Calea Victoriei până pe Ion Câmpineanu, str. Știrbei Vodă breteaua adiacentă de la intersecția Lutherană până pe Calea Victoriei; parcarea aferentă Sălii Palatului, str. Dem I. Dobrescu între str. Boteanu și Calea Victoriei (aceasta va fi eliberată începând cu data de 28 mai 2019, ora 20.00); parcarea de pe str. Academiei între Ion Câmpineanu și Dem I. Dobrescu adiacent Monumentului Renașterii.

Papa în România 2019. Papa Francisc se va afla trei zile în România

Papa în România 2019. Papa Francisc va ajunge în România, vineri, la ora 11.30, pe Aeroportul Otopeni. Toată ziua de vineri va fi dedicate evenimentelor din București, sâmbătă, Papa Francisc se va deplasa cu avionul la Iași, iar duminică va ajunge la Blaj. Duminică seara, Papa va părăsi România, cu destinația Roma.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si