Papa în România 2019! Surpriză la București: Papa Francisc nu a mai luat Papamobilul-Duster! Sanctitatea Sa a preferat o ”japoneză”

Papa în România 2019. Papa Francisc nu a mai urcat în Papamobilul de fabricație autohtonă și a preferat unul creat de compania japoneză Isuzu.

Author: Radu Constantin vineri 31 mai 2019 , 18:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa în România 2019. Surpriză de proporții, în timpul vizitei lui Papa Francisc în România.

Papamobilul românesc nu a mai fost folosit de către Suveranul Ponitf în timp ce acesta s-a deplasat pe străzile din București. Pentru această deplasare s-a preferat un autmobil creat de compania japoneză Isuzu.

Cu doar o zi înainte, Papamobilul ”oficial” pentru vizita în România a Papei Francisc fusese prezentat de către organizatori. Conform acestora, Papamobilul Duster a fost pregătit special pentru acest eveniment, conceput la Uzinele Dacia după indicațiile Serviciului de Protecție și Pază, în conformitate cu toate normele de securitate specifice.

Papa în România 2019! Papamobilul-Duster ar putea fi folosit la Iași

Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuțioase a prezenței Papei în alte țări.

De altfel este o tradiție pentru Suveranul Pontif să folosească câte o mașină fabricată în țara pe care o folosește. Nu este foarte clar până în acest moment de ce a fost ales un alt Papamobil.

Este posibil totuși ca Papamobilul-Duster să fie folosit în cadrul vizitei de mâine a Sanctității Sale la Iași. Organizatorii nu au dezvăluit detalii legate de mijlocul de deplasare din motive de securitate.

Citeste si: Papa în România 2019. Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel

Papa în România 2019. Papa a folosit Papamobilul la plecarea de la Catedrala Mântuirii Neamului. Până acum, el a folosit pentru deplasare un automobil Dacia Logan.

Papa în România 2019. Restricții de trafic în București și școli închise

Vizita Papei Francisc în București împune restricții de trafic în multe zone din București, pe traseul pe care coloana oficială îl va avea. De asemenea, s-a decis ca vineri, 31 mai, toate școlile și grădinițele din Capitală să fie închise. În plus, unitățile de învățământ care se află pe traseul Papei vor fi închise și joi.

Conform reprezentanților Prmăriei Capitalei, restricțiile de trafic se aplică doar câteva ore într-o zi, sunt măsuri punctuale și normale pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare. Toate restricțiile din București le puteți vedea AICi


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si