Papa în România 2019. Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel

Papa Francisc s-a întâlnit vineri cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Author: K.B. vineri 31 mai 2019 , 17:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Papa în România 2019. Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai- 2 iunie, iar, pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va merge în Bucureşti, Iaşi şi Blaj, precum şi în sanctuarul marian de la Şumuleu-Ciuc.

Citeste si: Papa în România 2019. Spovedanie la colț de stradă, oficializată de zeci de preoți catolici. Pelerinii veniți să-l vadă pe Papa Francisc au stat de vorbă cu ei

Papa în România 2019. Papa Francisc s-a întâlnit vineri cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi membrii Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

Întâlnirea a avut loc la Palatul Patriarhiei, în contextul vizitei de trei zile pe care Conducătorul Bisericii Romano-Catolice o efectuează în România. Delegaţia condusă de Papa Francisc a ajuns pe Dealul Patriarhiei în jurul orei 15:45 şi a fost întâmpinată de Patriarhul Daniel în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, în prezenţa ierarhilor Sinodului Permanent. După prezentarea celor două delegaţii, a avut loc o întrevedere privată între Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Papa Francisc. Apoi, în Sala Conventus au fost adresate cuvintele oficiale prilejuite de acest eveniment.

Papa în România 2019. Patriarhul României a făcut referire la întâlnirea dintre Patriarhul Teoctist şi Papa Ioan Paul al II-lea.

„Predecesorii noştri ne cheamă astăzi şi pe noi să apărăm şi să promovăm credinţa în Hristos şi valorile creştine, într-o Europă foarte secularizată, pentru a transmite tinerei generații credinţa în iubirea milostivă a lui Hristos pentru lume şi credinţa în viaţa eternă a persoanei umane”.

Citeste si: Papa in Romania 2019. Ce cadouri a primit de la Premier

În cuvântul său, Papa Francisc a reiterat importanţa vizitei Papei Ioan Paul al II-lea în România pe care a numit-o „un dar pascal, un eveniment care a contribuit nu doar la reînflorirea relațiilor dintre ortodocși și catolici în România, ci și la dialogul dintre catolici și ortodocși în general”.

Citeste si: Papa în România 2019. Cine sunt cei doi copii români care l-au întâmpinat pe Papa Francisc cu flori pe aeroportul din Otopeni

De asemenea, el a evidenţiat că „legăturile de credință care ne unesc își trag originea de la Apostoli, martorii Celui Înviat, în special de la legătura care îl unea pe Petru de Andrei, care, conform tradiției, a adus credința în aceste meleaguri”.

Întâlnirea de la Patriarhie s-a încheiat în jurul orei 16:45, fiind urmată de vizita Papei Francisc la Catedrala Națională.

Citeste si: Papa în România 2019. Moment amuzant la urcarea Papei Francisc în avionul care îl aduce în România

Papa în România 2019. În continuare, programul vizitei din Catedrala Națională cuprinde rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în limba latină, urmată de cântări pascale catolice. După terminarea acestora, va urma rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în limba română, urmată de cântări pascale ortodoxe. 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si