Papa în România 2019. Suveranul Pontif, mesaj emoționant la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertăţii: "Aici, la Blaj, vă aduc omagiul meu vouă"

Papa în România 2019. Suveranul Pontif a omagiat, în mesajul rostit la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, fiii Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, dau mărturie, cu ardoare apostolică, despre credinţa voastră. El a mulţumit lui Dumnezeu că i-a oferit posibilitatea să se roage alături de pelerini.

Author: A.N.C duminică 02 iunie 2019 , 14:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Papa în România 2019. Suveranul Pontif a avut un discurs emoționant

”Îi mulţumesc lui Dumnezeu că mi-a dat posibilitatea de a mă ruga cu voi şi de a vă încuraja în angajamentul vostru de evanghelizare şi de mărturie a carităţii. Aici, la Blaj, pământ de martiriu, de libertate şi milostivire, vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice care, de trei secole, daţi mărturie, cu ardoare apostolică, despre credinţa voastră.

Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra cetăţenilor României care, în decursul istoriei, s-au încredinţat mereu mijlocirii ei” a spus Suveranul Pontif, la finalul ceremoniei de pe Câmpia Libertăţii.

Papa în România 2019. Suveranul Pontif le-a mulțumit tuturor pentru primirea călduroasă

Papa în România 2019. El a mulţumit pentru primirea călduroasă, adresându-se preşedintelui Klaus Iohannis, Preafericirii Sale, patriarhul Daniel, Sfântului Sinod, Clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe din România, care l-au primit în spirit fratern, şi, l-a salutat ”plin de afecţiune” pe Cardinalul Lucian Mureşan.

Citeste si: Papa în România 2019. Ultima zi a vizitei Papei Francisc în țara noastră. Programul complet

Citeste si: Papa în România 2019. Când va veni Sfârșitul Lumii? Răspunsul Suveranului Pontif

Citeste si: Papa în România 2019. Gestul impresionant al Suveranului Pontif la Iași: "România este grădina Maicii Domnului"

Papa în România 2019. Papa Francisc a dormit în același loc unde a fost cazat și Papa Ioan Paul al II- lea

Este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani când un Suveran Pontif vizitează România, după ce Sfântul Ioan Paul al II-lea a fost în București pe 8 mai 1999. Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.

Papa Francisc nu a avut nicio cerință specială pentru vizita sa. Vrea să i se respecte doar programul de odihnă și cel de rugăciune. În ceea ce privește mâncărurile, un bucătar de la un restaurant bucureștean cu specific italian a fost adus să le ajute pe măicuțele de la Mănăstirea catolică Sfânta Agnes, acolo unde se vor pregăti bucatele pentru Papa. Mâncărurile preferate ale Papei Francisc sunt: risotto cu spanac şi parmezan şi paste cu şuncă şi sparanghel. 

Papa în România 2019. Suveranul Pontif  a transmis un mesaj înainte de vizita în țara noastră

Mesajul transmis de Suveranul Pontif înainte de vizita în țara noastră: ”Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate”, un mesaj emoționant. 

Corespondență Claudiu Mocan, de la Blaj, pentru Știrile Kanal D


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si