Papa în România 2019. Suveranul Pontif, mesaj emoționant la Şumuleu Ciuc: Îndemn la convieţuire în pace

Papa în România 2019. Papa Francisc a îndemnat zecile de mii de oameni care au venit la slujba susţinută la Şumuleu Ciuc să convieţuiască în pace şi să transforme resentimentele în ceva pozitiv.

Author: A.N.C sâmbătă 01 iunie 2019 , 11:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

UPDATE: Papa Francisc le-a transmis sâmbătă credincioşilor adunaţi la Şumuleu Ciuc că pelerinajul anual aparţine moştenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradiţiilor româneşti şi ungureşti şi că evenimentele triste din trecut nu pot fi un obstacol pentru convieţuirea fraternă.

"Pelerinajul anual aparţine moştenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire tradiţiilor româneşti şi ungureşti deopotrivă; este simbolul dialogului, al unităţii şi al fraternităţii", a afirmat Sanctitatea sa.

Suveranul Pontif a subliniat că nu trebuie să lăsăm să ni se fure fraternitatea "de către vocile şi rănile trecutului".

"Evenimentele complexe şi triste din trecut nu trebuie uitate sau negate, dar nici nu pot să constituie un obstacol sau un argument pentru a împiedica o mult râvnită convieţuire fraternă. A peregrina înseamnă a ne simţi chemaţi şi îndemnaţi să mergem împreună cerând de la Domnul harul de a transforma vechile şi actualele resentimente şi diferenţe în noi oportunităţi de comuniune", a spus Papa Francisc.

"A peregrina înseamnă a crede în Domnul care vine şi care este în mijlocul nostru, promovând şi încurajând solidaritatea, fraternitatea, dorinţa de bine, de adevăr şi de dreptate", a continuat Papa Francisc.

Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” precizează că 40.000 de pelerini sunt prezenti astăzi la evenimentele publice ale Sanctităţii Sale de la Sumuleu Ciuc.

Potrivit informaţiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România in ultimele trei zile au declarat că vor participa la pelerinajul de la Şumuleu Ciuc.

Citeste si: Papa în România 2019. Cod meteo de ploi torențiale în Harghita, unde e aşteptat Papa Francisc

Citeste si: Papa în România 2019. Moment inedit în Piața George Enescu: și pompierii au filmat cu telefonul sosirea Papei Francisc! Primirea călduroasă a bucureștenilor l-au impresionat pe Suveranul Pontif

Citeste si: VIDEO| Papa în România 2019| Poveștile pelerinilor

Din informaţiile primite de la echipajele aflate la fata locului, pana la ora 9.30 au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Şumuleu Ciuc. Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecţiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate in zona.Papa în România 2019. 20 dintre acestia au fost deja preluaţi, în deplină siguranţă, şi transportati, cu un microbuz al ISU, la baza dealului Şumuleu pentru evaluare medicală amănunţită, urmand ca si ceilalţi 16 sa fie transportati in scurt timp.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si