Parintele Calistrat Chifan are sfaturi pentru femei: "Faceti sotilor mancare de post, nu stati cu gura pe ei, nu-i cicaliti, nu urlati, nu tipati pentru ca in post ispita e mai mare"

Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Vladiceni (Iasi) a devenit extrem de cunoscut pe internet datorita cuvantarilor pe care le tine la finalul fiecarei slujbe. Apoi, acesta posteaza pe pagina lui de Facebook fiecare cuvantare.

Editor: Alexandra Chiric luni 15 august 2016 , 17:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De data aceasta, parintele le-a explicat enoriasilor cum trebuie sa se comporte in familie in zilele de post.

"Adam era un om singur pe Pamânt. I-a creat Dumnezeu Rai, i-a pus pomi, i-a spus sa manânce de peste tot, i-a pus o singura restrictie- pomul binelui si raului.

(...). Cu timpul, Dumnezeu vazând ca Adam este singur i-a facut si o consoarta, dar nu i-a facut o consoarta trupeasca; sa nu va inchipuiti ca in Rai Adam si Eva se sarutau. Nu era vorba de asa ceva! Erau ca ingerii. Aici este vorba de familia primordiala perfecta sau prima forma de familie din care va dainui neamul omenesc, dar dupa cadere. Pentru ca inainte de cadere, inmultirea oamenilor ar fi trebuit sa fie pe principiul spiritual, nu biologic", a explicat parintele Calistrat.

Parintele a explicat ca relatia dintre barbat si femeie trebuie sa fie una de toleranta si intelegere. Totodata, preotul le indeamna pe femei sa fie „mai blande” si sa nu isi cicaleasca barbatii.

"Faceti sotilor mâncare de post, nu stati cu gura pe ei, nu-i cicaliti, nu urlati, nu tipati pentru ca in post este mai mare ispita si incercarea. Fiti mai blajine, fiti mai blânde, fiti mai intelegatoare, si chiar eliminati acea fraza pur ortodoxa: "De Dumnezeu nu ma las, dar de tine ma las!" Daca te lasi de barbat si crezi ca esti cu Dumnezeu, si de Dumnezeu te-ai lasat. Fiindca tu calci una dintre tainele cununiei, una dintre cele 7 despre care Scriptura spune asa: Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta! Deci tu nu poti sa fii ortodoxa dând cu piciorul la barbatul tau sau invers. Familia a postit in rai impreuna, si când a cazut, a cazut impreuna! Apostolul Pavel ne-a dat o sansa: Femeia credincioasa, sfinteste pe barbatul pacatos si barbatul credincios, sfinteste femeia pacatoasa! Trebuie sa fiti putin intelepte si ingaduitoare, atunci când barbatul zice:- Nu-i mâncarea prea buna, ce tot ma tii pe cartofi?- Dar de ce puiu', ce nu-ti place? Hai gusta sa vezi si daca mai vrei ceva eu iti mai fac! Daca il iei cu bunatate, il aduci si pe el la impartasit!", a spus preotul.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si