"Sfintii sunt numiti de popor", spunea parintele Iustinian, inainte sa isi gaseasca odihna vesnica intr-un sicriu de sticla. Marele duhovnic, mereu alaturi de oameni, a prevazut, parca, ce-aveau sa spuna dupa moartea sa, cei pe care ii indemna mereu la dragoste.

Un izvor nesecat de lumina si blandete, Inalt Preasfintitul Chira a slujit oamenilor pana la 95 de ani, cu un devotament de neclintit.

Iar multimea adunata azi la funeralii parca a vrut sa-l urmeze pe duhovnic oriunde ar pleca! De la oameni simpli, din popor, la invatati cu diplome multe, toti au varsat
o lacrima pentru cel care le-a fost parinte spiritual.

Slujba emotionanta a fost tinuta de un sobor de inalti prelati. Au simtit, la unison, pierderea enorma a Bisericii: indiferent de rang, prelatii i-au sarutat mana parintelui.  

Parintele a fost inhumat la Manastirea Rohia- locul de care i se leaga intreaga viata. Aici a slujit zeci de aici si tot aici isi va dormi duhovnicul somnul vesnic- langa scriitorul Nicolae Steihardt, cel pe care Iustinian Chira l-a uns in monahism.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si