Parintele Iustinian Chira avea puteri dumnezeiesti, spun credinciosii. Plansete si suferinta la inmormantarea duhovnicului

Trăim vremuri în care avem nevoie de speranţă ca de lumină! În sfinţii părinţi plecaţi la Ceruri ne punem deseori nădejdea. Iustinian Chira a fost unul dintre aceşti preoţi cu har. Deşi abia s-a dus la cele veşnice, oamenii care l-au cunoscut vor deja ca duhovnicul tămăduitor de suflete să fie trecut în rândul sfinţilor. ##VIDEO32612##

vineri 04 noiembrie 2016 , 19:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Trăim vremuri în care avem nevoie de speranţă ca de lumină! În sfinţii părinţi plecaţi la Ceruri ne punem deseori nădejdea. Iustinian Chira a fost unul dintre aceşti preoţi cu har. Deşi abia s-a dus la cele veşnice, oamenii care l-au cunoscut vor deja ca duhovnicul tămăduitor de suflete să fie trecut în rândul sfinţilor.
Vorbele parintelui au sadit nu o data in oameni speranta.
Asemenea unui sfant, dar din carne si oase, duhovnicul Iustinian Chira elibera de poveri suflete ingreunate.
"Minuni ca minuni, dar lucruri bune ne-a invatat! Nu vom mai avea asa un sfant
In harul ascultarii, al blandetii si al intelepciunii, multi au vazut atingere divina. O putere dumnezeiasca pe care o simt si-acum, la inhumarea bunului parinte.
"Am simtit minunea. Am condus 350 de kilometri si n-am simtit nimic. Astazi la fel, n-am dormit aproape toata noaptea si uitati cum sunt"
Nici oboseala, nici frig nu au simtit miile de oameni care au vrut sa-si ia adio de la duhovnicul lor. Au plans ca pentru un tata sau un frate... La fel si preotii, ale caror cuvinte s-au poticnit nu o data-n lacrimi.
Sederea pe pamant a parintelui a stat sub semnul umilintei: nu departe de chilia sa modesta de la Manastirea Rohia, isi
va dormi de-acum somnul vesnic.
"O mare comoara, osemintele parintelui Iustinian care se vor odihni pana la Invierea cea de Obste  in cripta pe care am randuit-o impreuna cu dansul la poarta manastirii"
"Numai cersetorii stau la poarta. S-a coborat la nivelul unui cersetor. Dumnezeu sa-l ierte!"
Va trece o vreme pana cand Biserica Ortodoxa Romana va putea lua in calcul canonizarea parintelui Iustinian Chira.
Deocamdata, se discuta trecerea lui Arsenie Boca in randul sfinitilor. La 25 de ani de la moartea duhovnicului, mai multi importanti prelati din Ardeal s-au intrunit la Manastirea Prislop sa puna la punct detaliile canonizarii.

Vorbele parintelui au sadit nu o data in oameni speranta. Asemenea unui sfant, dar din carne si oase, duhovnicul Iustinian Chira elibera de poveri suflete ingreunate.

"Minuni ca minuni, dar lucruri bune ne-a invatat! Nu vom mai avea asa un sfant"

In harul ascultarii, al blandetii si al intelepciunii,

multi au vazut atingere divina. O putere dumnezeiasca pe care o simt si-acum, la inhumarea bunului parinte.

"Am simtit minunea. Am condus 350 de kilometri si n-am simtit nimic. Astazi la fel, n-am dormit aproape toata noaptea si uitati cum sunt"Nici oboseala, nici frig nu au simtit miile de oameni care au vrut sa-si ia adio de la duhovnicul lor.
Au plans ca pentru un tata sau un frate... La fel si preotii, ale caror cuvinte s-au poticnit nu o data-n lacrimi.   

Sederea pe pamant a parintelui a stat sub semnul umilintei: nu departe de chilia sa modesta de la Manastirea Rohia, isi va dormi de-acum somnul vesnic.

"O mare comoara, osemintele parintelui Iustinian care se vor odihni pana la Invierea cea de Obste  in cripta pe care am randuit-o impreuna cu dansul la poarta manastirii""Numai cersetorii stau la poarta. S-a coborat la nivelul unui cersetor. Dumnezeu sa-l ierte!"

Va trece o vreme pana cand Biserica Ortodoxa Romana va putea lua in calcul canonizarea parintelui Iustinian Chira. Deocamdata, se discuta trecerea lui Arsenie Boca in randul sfintilor.

 

La 25 de ani de la moartea duhovnicului, mai multi importanti prelati din Ardeal s-au intrunit la Manastirea Prislop sa puna la punct detaliile canonizarii.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si