Parintele Iustinian Chira avea puteri dumnezeiesti, spun credinciosii. Plansete si suferinta la inmormantarea duhovnicului

Trăim vremuri în care avem nevoie de speranţă ca de lumină! În sfinţii părinţi plecaţi la Ceruri ne punem deseori nădejdea. Iustinian Chira a fost unul dintre aceşti preoţi cu har. Deşi abia s-a dus la cele veşnice, oamenii care l-au cunoscut vor deja ca duhovnicul tămăduitor de suflete să fie trecut în rândul sfinţilor. ##VIDEO32612##

Friday 04 November 2016 , 19:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Trăim vremuri în care avem nevoie de speranţă ca de lumină! În sfinţii părinţi plecaţi la Ceruri ne punem deseori nădejdea. Iustinian Chira a fost unul dintre aceşti preoţi cu har. Deşi abia s-a dus la cele veşnice, oamenii care l-au cunoscut vor deja ca duhovnicul tămăduitor de suflete să fie trecut în rândul sfinţilor.
Vorbele parintelui au sadit nu o data in oameni speranta. Asemenea unui sfant, dar din carne si oase, duhovnicul Iustinian Chira elibera de poveri suflete ingreunate.
"Minuni ca minuni, dar lucruri bune ne-a invatat! Nu vom mai avea asa un sfant
In harul ascultarii, al blandetii si al intelepciunii, multi au vazut atingere divina. O putere dumnezeiasca pe care o simt si-acum, la inhumarea bunului parinte.
"Am simtit minunea. Am condus 350 de kilometri si n-am simtit nimic. Astazi la fel, n-am dormit aproape toata noaptea si uitati cum sunt"
Nici oboseala, nici frig nu au simtit miile de oameni care au vrut sa-si ia adio de la duhovnicul lor. Au plans ca pentru un tata sau un frate... La fel si preotii, ale caror cuvinte s-au poticnit nu o data-n lacrimi.
Sederea pe pamant a parintelui a stat sub semnul umilintei: nu departe de chilia sa modesta de la Manastirea Rohia, isi va dormi de-acum somnul vesnic.
"O mare comoara, osemintele parintelui Iustinian care se vor odihni pana la Invierea cea de Obste  in cripta pe care am randuit-o impreuna cu dansul la poarta manastirii"
"Numai cersetorii stau la poarta. S-a coborat la nivelul unui cersetor. Dumnezeu sa-l ierte!"
Va trece o vreme pana cand Biserica Ortodoxa Romana va putea lua in calcul canonizarea parintelui Iustinian Chira. Deocamdata, se discuta trecerea lui Arsenie Boca in randul sfinitilor. La 25 de ani de la moartea duhovnicului, mai multi importanti prelati din Ardeal s-au intrunit la Manastirea Prislop sa puna la punct detaliile canonizarii.

Vorbele parintelui au sadit nu o data in oameni speranta. Asemenea unui sfant, dar din carne si oase, duhovnicul Iustinian Chira elibera de poveri suflete ingreunate.

"Minuni ca minuni, dar lucruri bune ne-a invatat! Nu vom mai avea asa un sfant"

In harul ascultarii, al blandetii si al intelepciunii, multi au vazut atingere divina. O putere dumnezeiasca pe care o simt si-acum, la inhumarea bunului parinte.

"Am simtit minunea. Am condus 350 de kilometri si n-am simtit nimic. Astazi la fel, n-am dormit aproape toata noaptea si uitati cum sunt"Nici oboseala, nici frig nu au simtit miile de oameni care au vrut sa-si ia adio de la duhovnicul lor. Au plans ca pentru un tata sau un frate... La fel si preotii, ale caror cuvinte s-au poticnit nu o data-n lacrimi.   

Sederea pe pamant a parintelui a stat sub semnul umilintei: nu departe de chilia sa modesta de la Manastirea Rohia, isi va dormi de-acum somnul vesnic.

"O mare comoara, osemintele parintelui Iustinian care se vor odihni pana la Invierea cea de Obste  in cripta pe care am randuit-o impreuna cu dansul la poarta manastirii""Numai cersetorii stau la poarta. S-a coborat la nivelul unui cersetor. Dumnezeu sa-l ierte!"

Va trece o vreme pana cand Biserica Ortodoxa Romana va putea lua in calcul canonizarea parintelui Iustinian Chira. Deocamdata, se discuta trecerea lui Arsenie Boca in randul sfintilor.

 

La 25 de ani de la moartea duhovnicului, mai multi importanti prelati din Ardeal s-au intrunit la Manastirea Prislop sa puna la punct detaliile canonizarii.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene face angajări! Se pun la bătaie sute... Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene face angajări! Se pun la bătaie sute de posturi. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești
kfetele.ro
Variola maimuței. Ce este, care sunt simptomele și cât de gravă este boala Variola maimuței. Ce este, care sunt simptomele și cât de gravă este boala
spotmedia.ro
Povestea bărbatului care a mers 3.700 km pentru a ajunge la iubita lui, care se afla la... Povestea bărbatului care a mers 3.700 km pentru a ajunge la iubita lui, care se afla la 10 km distanţă
spotmedia.ro
Protest nud pe covorul roșu de la Cannes: Nu ne mai violați! (Galerie foto) Protest nud pe covorul roșu de la Cannes: Nu ne mai violați! (Galerie foto)
b1.ro
Moscova, un nou atac la adresa președintelui Republicii Moldova. Ruşii o critică pe... Moscova, un nou atac la adresa președintelui Republicii Moldova. Ruşii o critică pe Maia Sandu pentru modul în care i s-a adresat lui Vladimir Putin
ziareonline.ro
Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Navalnîi despre adevărata misiune a lui Putin. Occidentul a pierdut peste noapte... Navalnîi despre adevărata misiune a lui Putin. Occidentul a pierdut peste noapte câștigul din 20 de ani.
doctorulzilei.net
Rețineți data de 29 Iunie. Astrolog: Moment bun pentru căsătorie și o nouă casă! Rețineți data de 29 Iunie. Astrolog: Moment bun pentru căsătorie și o nouă casă!
romaniatv.ro
Doliu în presă. Anunţul trist a fost făcut de Uniunea Ziariștilor Profesioniști Doliu în presă. Anunţul trist a fost făcut de Uniunea Ziariștilor Profesioniști
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si