VIDEO | Părinții cer închiderea școlilor. Numărul infectărilor crește de la o zi la alta

Părinții cer intrarea școlilor în lockdown

Testarea în școli, un haos în sălile de clasă

Asociațiile de părinți cer intrarea școlilor în lockdown pentru două săptămâni. Ei sunt de părere că singura soluție pentru a evita haosul din școli este revenirea la orele online.

Reprezentantul Federației Naționale a Asociațiilor de părinți, cere închiderea școlilor pentru două săptămâni. Deși a fost introdusă testarea în școli, în sălile de clasă este un haos, iar numărul cazurilor este în creștere.

Părinții nu văd o diferență între acumularea cunoștințelor online și din clasă

" Să intre două săptămâni în lockdown, mă refer la unităţile de învăţămănt să treacă în online, ulterior rămânând ca deciziile să aparţină sută la sută unităţilor de învăţământ(...).

Nu e normal ca DSP şi CNSU să-şi dea cu părerea acolo unde nu au habar ce se întâmplă într-o unitate de învăţământ. Sunt profesori care fac parte dintr-o categorie cu comorbidităţi care nu sunt trecute în ordinul comun”, a declarat reprezentantul Federației Naționale a Asociațiilor de părinți.

Citeste si: Premieră în România. Un bebeluș s-a născut infectat cu COVID-19. Mama era pozitivă înainte de naștere

Suspendarea cursurilor în localitățile în care rata de infectare este de peste șase la mie

"Ordinul comun, făcut astfel încât oricum să facem şcoală, ceea ce nu se poate în astfel de condiţii", a spus Federația Părinților.

„Mai grav, sunt elevi care au boli cronice şi care nu sunt trecute în ordinul comun, făcut astfel încât oricum să facem şcoală, ceea ce nu se poate în astfel de condiţii", a spus Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Asociaţiei de Părinţi.

Citeste si: Răpusă de COVID-19 la doar câteva zile după ce s-a vaccinat cu doza trei. Femeia suferea și de alte afecțiuni


Reporter

Mereu am știut că vreau să fiu jurnalist.... până la urmă, cui nu îi place să apară la televizor să-l vadă rudele și vecinii? Am zeci de filmulețe din copilărie în care îi intervievez pe părinții și bunicii mei – probabil sunt printre cele mai bune interviuri ale mele.

Am făcut Facultatea de Jurnalism și Științe Sociale la Universitatea Hyperion, însă visul meu a început să prindă contur abia când m-am angajat la o televiziune de știri. Acolo am învățat de fapt ce înseamnă meseria de jurnalist, cum să faci o știre, cum să pui întrebarea potrivită la momentul potrivit, cum să scoți în față problemele oamenilor.

În mare parte fac materiale economice – despre credite, salarii, cheltuieli, economii și afaceri. Dar îmi place să vorbesc și despre problemele legate de mediu, precum poluarea și cât de important este să reciclăm și să risipim cât mai puțin.

Îți Recomandăm Și...