Parintii elevilor de la liceul Marin Preda sunt ingrijorati. Cer autoritatilor sa le testeze cat mai repede copii pentru a afla daca au tuberculoza

Multumim presei, striga in cor parintii elevilor care invata la liceul Marin Preda. Dupa ce aseara au intrat in direct, la Stirile Kanal D, autoritatile au inceput sa se mobilizeze. Au trimis mai multi medici pentru testari si i-au programat la radiografii pe elevii de clasa a douasprezecea.

Stirile Kanal D, vineri 24 februarie 2017 , 19:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

- Poate parea o poveste horror, dar ne vedem in fata unui fapt. Avem 5 doctori alocati pentru 1500 de elevi

- Sa se inchida scoala, sa se faca toate aceste testari la absolut toti copiii, de preferat sa inceapa cu clasa a XII a
 

- Poate ca daca o vedea domnul director clasele goala, o asa isi puna un semn de intrebare sau poate domnul primar o sa-si puna un semn de intrebare.

Este trecut de 7 si jumatate seara, insa zeci de parinti sunt in fata liceului Main Preda, institutia in care Directia de Sanatate Publica ar fi pus pus stampila: focar de infectie.

- Din momentul in care am auzit, i-am luat, i-am testat, n-am asteptat sa vina la scoala. Unuia i-a iesit ok, celuilalt i-a iesit IDR-ul 11.

- Solutia temporara ar fi sa se intervina la nivel de primarie, DSP, minister sa se aloce mai multi doctori pentru aceasta scoala sa se faca aceste analize intr-un timp foarte scurt. O zi, maxim doua, din punctul mei de vedere.

Timpul este grija si spaima cea mai mare a parintilor. Sunt tot mai ingrijorati ca ai lor copii pot urma luni de tratament impotriva tuberculozei.

- Cred ca se incearca sa se ascunda adevarul.

- Daca o lungim asa, mai dureaza inca 10 clase, care mai sunt de facut, inseamna inca trei saptamani.

- Noi n-o sa mai trimitem copiii la scoala si probabil ca..Noi incercam prin asta sa punem presiune macar sa ni se comunice anumite proceduri.

Glasul parintilor revoltati a ajuns si la urechile autoritatilor, care, astazi, au suplimenta numarul de cadre medicale. Au fost investigate toate clasele a II a si o clasa a III a

De la Institutul Marius Nasta aflam ca tot azi a inceput si testarea elevilor de clasa a douasprezecea. Si ministrul sanatatii cere raspunsuri. Se intampla la exact o zi dupa ce a refuzat sa raspunda pe acest subiect reporterului Stirilor Kanal D.

Seful de la Sanatate a cerut celor care coordoneaza ancheta epidemiologica sa incheie testarea pana cel tarziu marti.

Parintii sunt convinsi ca lucrurile se misca mai repede dupa ce am mediatizat cazul la stirile Kanal D.

-Eu vad o schimbare, dupa s-a inceput sa se mediatizeze acest caz.
 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si