Părinții își pot lua liber de la job când școlile sunt închise. Proiectul de lege, adoptat de deputați

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege ce prevede acordarea unor zile libere pentru unul dintre părinți, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ. Proiectul vizează copiii cu vârsta de până în 12 ani sau încadrați în categoria persoanelor cu dizabilități.

R.B., miercuri 11 decembrie 2019 , 16:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, propunerea legislativă pentru completarea art.139 din Legea nr.53/2003 - Codul muncii şi a art.361 din Legea nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale.

Citeste si: VIDEO | „Golănașul de Europa” care a sărit în Dâmbovița de frica polițiștilor, băiat rău pe banii părinților

Inițiativa, ce aparține deputaților PSD și ALDE, privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, a fost adoptată cu unanimitate de voturi.

Propunerea legislagivă are ca obiect de reglementare acordarea unor zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt acordați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a alor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu.

Citeste si: VIDEO | Detalii cumplite din dosarul copiilor abuzați și exploatați sexual de părinți. Ce au descoperit procurorii DIICOT

Astfel, propunerea acordă deptul unuia dintre părținți de a asta acasă cu copilul, dacă acesta are vârsta de până în 12 ani sau dacă este încadrat în categoria persoanelor cu dizabilități. În situația familiilor monoparentale, zilele libere se acordă părintelul care este și tutorele legal al copilului.

Stiripesurse.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si