Părinții lui Victor Ponta. Fostul premier a povestit, în 2014, cum familia sa a ajuns în România, în urmă cu mai mult de 100 de ani, din Italia, din orașul Trieste, pentru a pietrui drumul de la Pecica la Nădlac. 

Victor Ponta a mai relatat într-un alt interviu că familia sa se numea atunci "Ponte", fiind adusă pe teritoriul actual al României de împăratul austro-ungar pentru lucrările de infrastructură din vestul țării.

Citeste si: Cine a fost prima soție a lui Victor Ponta? Roxana Ponta i-a făcut un băiat. Fotografii inedite

Trecutul lui Victor Ponta

Fiind în vizită oficială la Tirana, Victor Ponta spunea în 2014: "Este prima dată când mă aflu în Albania, la Tirana, și sper să revin cu altă ocazie. Familia bunicului meu a plecat din Moscopole spre România, așa încât ar fi trebuit să ajung până acum aici, dar e bine că am ajuns și acum".

Părinții lui Victor Ponta, un trecut dureros
Părinții lui Victor Ponta, un trecut dureros

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Victor Ponta s-a născut în anul 1972, în perioada regimului Nicolae Ceaușescu, mama sa povestind, în anul 2010, într-un interviu pentru inpolitics.ro, că luase decizia de a nu păstra sarcina. Potrivit interviului acordat de Cornelia Naum, preluat și difuzat de presă în luna mai 2012, după ce Ponta a devenit prim-ministru, tatăl acestuia a decis păstrarea sarcinii.

Citeste si: Victor Ponta nu a intrat în Parlament. Anunțul făcut de el pe Facebook. Ce va face în continuare?

"Faptul ca Victor s-a născut se datorează integral tatălui său, Dumnezeu să-l odihnească, pentru că eu luasem decizia să nu păstrez sarcina. Aveam o anume suferință medicală care permitea un avort legal și eram hotărâtă să nu fac copilul, dar a fost dorință fierbinte a tatălui său să îmi asum riscul. Noi am divorțat ulterior, dar, în 1992, când s-a stins din viață, tatăl lui Victor a făcut-o în casa noastră, înconjurat de cei dragi", spunea mama premierului atunci.

Tatăl lui Victor Ponta a murit în 1992

Victor Ponta, aflat la Târgu Jiu în 2014, a făcut câteva declarații despre scandalul cu ofițerul acoperit. Premierul a făcut referire la o acuzație făcută la acea vreme de senatorul Valer Marian.

Citeste si: Victor Ponta, ultimul interviu televizat, realizat înainte de a părăsi scena politică, în urma rezultatelor de la alegerile parlamentare

Părinții lui Victor Ponta. ”Traian Băsescu a invocat acuzațiile senatorului Valer Marian și a spus că nu am răspuns la ele. Vreau să vorbesc aici de față cu familia mea politică. Am crezut că nu trebuie să discut despre acest lucru. Domnul Valer Marian nu a spus doar că am fost ofițer acoperit. A zis și că mi-am omorât tatăl. Vreau să știți că tatăl meu a murit de cancer în 1992.

Orice om care ne privește acum se gândește la un părinte pe care le-a pierdut. Eu înțeleg să nu răspund la astfel de acuzații. Eu cred că politica nu este făcută doar din mizerii. Când suntem loviți cu astfel de arme... devenim mai puternici", a zis Victor Ponta miercuri la Târgu Jiu.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 25 octombrie 2024: Berbecii sunt hotărâți să își facă ordine în viață. Scorpionii se confruntă cu probleme de sănătate - radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

Părinții lui Victor Ponta, un trecut dureros
Părinții lui Victor Ponta, un trecut dureros

Victor Ponta, ultimul interviu televizat, realizat înainte de a părăsi scena politică

În această seară, la emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la ora 23:00, la Kanal D, Victor Ponta se va afla în fața tirului de întrebări incomode, menite să lămurească o serie de chestiuni legate de cariera politică, cea de procuror, dar și despre viața sa de familie.

Citeste si: Victor Ponta se retrage din viața politică


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si