Parintii Mihaelei Runceanu, cantareata ucisa la doar 34 de ani, au trimis o scrisoare anchetatorilor, in care sustineau ca si Octavian Ursulescu era pe lista criminalului! "E foarte clar de ce erau vizati amandoi!"

Parintii Mihaelei Runceanu nu s-au impacat niciodata cu disparitia fetei lor, ucisa pe 1 noiembrie 1989 de Daniel Stefanescu.

Petru Luca, vineri 09 martie 2018 , 20:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mihaela Runceanu, o mare voce a muzicii usoare romanesti, a murit la doar 34 de ani, pe 1 noiembrie 1989, fiind ucisa in garsoniera ei de Daniel Stefanescu, o cunostinta ocazionala a artistei. Criminalul a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare si a fost eliberat pentru buna purtare in 2006. Potrivit ziarului Ring, in timpul procesului, parintii Mihaelei Runceanu au scris o scrisoare procurorilor, in care sustin ca fata lor a fost ucisa cu alt scop decat jaful.

 

"Cu cinci, sase zile inainte de noaptea fatala, imi spunea la telefon ca a reusit sa-si asigure toate cele necesare (care au ars) si ca are in lucru noi melodii frumoase. Era foarte fericita! Ma intreb, pe cine sa fi suparat atat de tare aceste realizari ale Mihaelei, de a trebuit sa-i curme viata. Domnule procuror, eu, ca mama, cu sufletul greu de durere, simt ca fetita mea nu a fost ucisa pentru jaf, ci din dorinta de a-i curma cariera artistica ce ameninta probabil pozitiile altor vedete de muzica usoara... Pentru noi, parintii ei, pentru toti cei care au indragit-o, pentru opinia publica, e un lucru cert ca Mihaela a murit pentru talentul ei, pentru marea sa priza la public. Aceasta actiune odioasa a fost opera unor persoane interesate de inlaturarea ei. Jaful si tot ce s-a facut nu au fost decat un pretext. Deci in spatele criminalului se afla autorii morali ai crimei, cei care au pregatit si dispus asasinarea Mihaelei. Aceste afirmatii sunt rezultatul investigatiilor facute de noi, parintii, precum si al celor reiesite din relatarile Marianei (fata care locuia cu Mihaela in camera, iar in noaptea crimei era de serviciu in schimbul doi). De asemenea, aceasta convingere ne-a fost intarita (confirmata) si de unele intamplari extrem de dubioase petrecute in ziua inmormantarii", sustinea mama artistei in scrisoare.

Parintii Mihaelei Runceanu au trimis o scrisoare anchetatorilor: "Mihaela devenise numarul unu in muzica usoara, iar Octavian Ursulescu ii facea o introducere foarte frumoasa!" 

Apoi, doamna Runceanu a comentat si informatia ca pe lista criminalului ar fi fost si prezentatorul Octavian Ursulescu.  "Pentru mine, e foarte clar de ce erau vizati amandoi. Mihaela devenise numarul unu in muzica usoara, iar Octavian Ursulescu, prezentatorul multor spectacole in care a cantat Mihaela, ii facea o introducere foarte frumoasa, pe masura valorii ei. Oare tot jaful sa fi fost mobilul pentru care voia sa-l asasineze si pe Ursulescu? Ma intreb eu, acestia erau cei mai avuti oameni din Bucuresti? Si daca am admite ca jaful a fost mobilul, el putea sa faca acest lucru fara sa o ucida, pentru ca a avut «n» ocazii sa o faca. Pentru procurarea unor chei avea multiple posibilitati de mulaje, deoarece el venea frecvent la Mihaela cu casete video", marturisea mama Mihaelei Runceanu in scrisoarea data publicitatii de ziarul Ring, in 2009. 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si