Parlamentarii pregatesc o noua zi libera pentru romani!

Vinerea Mare este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, prevede o propunere legislativa pentru completarea art. 139 din Legea 53/2003 – Codul muncii, depusa la Senat.

Author: G. S. marți 06 februarie 2018 , 09:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Propunerea legislativa a fost initiata de un grup de 42 de senatori si deputati din intreg spectrul politic, actul normativ aflandu-se la Senat in calitate de prima Camera sesizata, scrie A1.ro.
 
Vinerea Mare ar putea deveni zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, daca propunerea legislativa va fi adoptata in cele doua Camere ale Parlamentului si promulgata de seful statului.
 
„Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale Uniunii Europene. in Romania, Codul muncii prevede 14 zile de sarbatori legale, mai putine fata de alte tari din Uniunea Europeana, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sarbatoare legala. 
 
Si in Romania ar trebui introdusa Vinerea Mare ca zi de sarbatoare legala, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”, se arata in expunerea de motive a actului normativ.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si