Parlamentarii vor pensii speciale si pentru primari

Parlamentarii vor pensii speciale si pentru... primari! Conform proiectului, depus, culmea, de un fost primar liberal, edilii ar urma sa primeasca in plus la pensie patru sute de lei lunar pentru fiecare mandat.

Author: I. I. marți 13 martie 2018 , 19:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

CORNELIU OLAR: Eu imi retrag numai semnatura mea. Procedura isi urmeaza cursul proiectul va ramane in parlament, se va dezbate...o sa vedeti ca ramane in parlament. Sa nu credeti ca parlamentarii nostri nu voteaza de multe ori si cum ii duce.

Cam asa stau lucrurile atunci cand vine vorba de pensiile speciale ale alesilor locali. Mai multi  senatori si deputati de la PSD, PNL, PMP si UDMR au depus o initiativa legislativa la Camera Deputatilor prin care propun acordarea unei indemnizatii pentru limita

de varsta primarilor, viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene.

LAURENTIU LEOREANU: Este intradevar o presiune marita din teritoriu acolo unde promarii solicita datorita faptului ca au detinut aceasta functie si contributiile pentru fondul de pensii nu au fost semnificative- DIN /pensii speciale primari

DOINA PANA: Primari care au fost inca dinainte de revolutie primari si in momentul in care s-au pensionat aveau o pensie de circa 1000-1100 de lei. Tocmai pe motiv ca ei primesc indemnizatii si nu primesc salarii. - DIN FMI.

In proiect se prevede ca indemnizatia de varsta pentru alesii locali ar trebui sa se acorde incepand cu anul 2019.

CORNELIU OLAR: Sa stiti ca nu m-am dus cu majorare foarte mare, m-am dus cu 0.25 la suta din salariu minim garantat. Deci ar veni 400 si ceva de lei pe mandat.  

Iar daca luam in calcul maximul de mandate pe care le poate avea un primar ajungem la o suma ....cu adevarat speciala.Nu mai putin de 1350 de lei, in plus la pensie!

Conducerea PNL le-a cerut senatorilor si deputatilor liberali sa isi retraga semnaturile de pe acest proiect.

LAURENTIU LEOREANU: Partidul National Liberal nu va sustine acest lucru pentur ca consideram ca nu este o oportunitate DIN /pensii speciale primari.

Aceeasi viziune o au si colegii lor de la USR

CRISTIAN SEIDLER: Nu se justifica prin nimic, nu exista nici un argument pentru care aceste pensii speciale ale alesilor locali ar trebui sa existe. Noi nici macar nu am fost invitati  sa semnam un asemenea proiect.

Initiativa legislativa se afla in dezbatere publica la Camera Deputatilor pana in data de 16 aprilie.


 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat... Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si