Parlamentul catalan a declarat independenta regiunii, guvernul spaniol se opune vehement

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri - cu 70 de voturi la zece si doua abtineri - o motiune prin care infiinteaza Republica catalana, relateaza The Associated Press. Opozitia a parasit hemiciclul, in semn de protest, inainte de vot

Author: C.I.P. Webeditor: A.L. vineri 27 octombrie 2017 , 17:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Spania se opune eforturilor in vederea independentei, iar Guvernul regional de la Madrid pregateste masuri prin care sa preia controlul asupra acesteo regiuni din nord-estul tarii.

Nicio tara nu si-a exprimat sustinerea fata de efortul secesionist.

Rezolutia indeamna la lansarea unui proces de independenta care include redactarea unor noi legi si deschiderea unor negocieri "pe picior de egalitate" cu autoritatile spaniole in vederea stabilirii

unei cooperari.

Premierul spaniol Mariano Rajoy face un apel la calm si da asigurari ca va fi restabilita legalitatea in Catalonia, intr-o postare pe Twitter, imediat dupa declararea independentei Cataloniei.

"Adresez un apel la calm tuturor spaniolilor. Statul de drept va restabili legalitatea in Catalonia", scrie Rajoy.

Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat vineri- cu 70 de voturi la zece si doua abtineri- o motiune prin care infiinteaza Republica catalana, relateaza The Associated Press. Opozitia a parasit hemiciclul, in semn de protest, inainte de vot. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si