Partenera lui Adrian Pintea din Iancu Jianu ar fi implinit 63 de ani. Destinul tragic al actritei Stela Furcovici

Frumoasa actrita Stela Furcovici ar fi implinit 63 de ani. Din pacate, partenera lui Adrian Pintea din Iancu Jianu a murit in urma cu 17 ani in urma unui accident de masina.

A.S., marți 17 ianuarie 2017 , 12:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Frumoasa actrita Stela Furcovici ar fi implinit 63 de ani. Din pacate, partenera lui Adrian Pintea din Iancu Jianu a murit in urma cu 17 ani in urma unui accident de masina.
Stela Furcovici este una dintre actritele care a cunoscut succesul national, a avut roluri memorabile, dar din pacate, s-a stins tragic din viata si a fost uitata de public. Actrita   a fost Ionica, iubita lui Iancu Jianu, interpretat magistral de regretatul actor Adrian Pintea in peliculele ” Iancu Jianu Haiducul” si „Iancu Jianu Zapciul”, regizate de Dinu Cocea in anii ’80.
Stela Furcovici a fost si interpreta uneia dintre cele mai bune versiuni a celebrei eroine de razboi Ecaterina Teodoroiu, in filmul cu acelasi nume, realizat de Dinu Cocea. Actrita a fost selectata din 200 de candidate pentru acest rol, multe dintre rivalele sale de la acea vreme fiind mari vedete, precum Aimee Iacobescu, Irina Petrescu si Violeta Andrei.
A fost angajata a Teatrului din Turda intre anii 1974 si 1989. Dupa ce a cunoscut succesul national, Stela Furcovici a disparut brusc si a fost uitata de lume.
A sfarsit dramatic, pe 30 noiembrie 2000, cu doar o luna inainte de a implini 47 de ani. A fost victima unui teribil accident. Traversa neregulamentar strada si esarfa de la gat i s-a agatat in oglinda retrovizoare a unei masini. Doborata la pamant, Stela Furcovici a suferit o fractura la cap si, in drum spre spital, a murit. Mama sa a aflat cutremuratoarea veste la 24 de ore dupa tragicul eveniment.
Cu cateva zile inainte de accident, actrita i-a spus mamei sale ca isi dorea sa moara.

Frumoasa actrita Stela Furcovici ar fi implinit astazi 63 de ani. Din pacate, partenera lui Adrian Pintea din Iancu Jianu a murit in urma cu 17 ani in urma unui accident de masina, scrie Libertatea.

Stela Furcovici este una dintre actritele care a cunoscut succesul national, a avut roluri memorabile, dar din pacate, s-a stins tragic din viata si a fost uitata de public. Actrita a fost Ionica, iubita lui Iancu Jianu, interpretat magistral de regretatul actor Adrian Pintea in peliculele ” Iancu Jianu Haiducul” si „Iancu Jianu Zapciul”, regizate de Dinu Cocea in anii ’80.

Stela Furcovici a fost si interpreta uneia dintre cele mai bune versiuni a celebrei eroine de razboi Ecaterina Teodoroiu, in filmul cu acelasi nume, realizat de Dinu Cocea. Actrita a fost selectata din 200 de candidate pentru acest rol, multe dintre rivalele sale de la acea vreme fiind mari vedete, precum Aimee Iacobescu, Irina Petrescu si Violeta Andrei, scrie Libertatea.

A fost angajata a Teatrului din Turda intre anii 1974 si 1989. Dupa ce a cunoscut succesul national, Stela Furcovici a disparut brusc si a fost uitata de lume. Ea a sfarsit dramatic, pe 30 noiembrie 2000, cu doar o luna inainte de a implini 47 de ani. A fost victima unui teribil accident. Traversa neregulamentar strada si esarfa de la gat i s-a agatat in oglinda retrovizoare a unei masini. Doborata la pamant, Stela Furcovici a suferit o fractura la cap si, in drum spre spital, a murit.

Mama sa a aflat cutremuratoarea veste la 24 de ore dupa tragicul eveniment.Cu cateva zile inainte de accident, actrita i-a spus mamei sale ca isi dorea sa moara.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si