Particule din aerul poluat, descoperite în placente. Cum îi afectează pe bebeluși?

Particule din aerul poluat au fost descoperite în placente, indicând faptul că nenăscuţii sunt direct expuşi la carbonul negru produs de motoarele maşinilor în trafic, se arată într-un studiu, potrivit The Guardian.

G.B., miercuri 18 septembrie 2019 , 12:43

Particule din aerul poluat, descoperite în placente. Cum îi afectează pe bebeluși?
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Acesta este primul studiu care arată că bariera placentei poate fi pătrunsă de particule inspirate de mamă. Au fost descoperite mii de particule minuscule pe milimetru cub de ţesut în fiecare placentă analizată.

Aerul poluat răspunzător de sarcinile pierdute

Legătura dintre expunerea la aerul toxic şi creşterea numărului de sarcini pierdute, de naşteri premature şi greutatea scăzută la naştere este bine stabilită.

Citeste si: O copilă de trei ani s-a ales cu răni infiorătoare la picioare după ce a purtat doar zece minute aceste încălțări

Deteriorarea fetuşilor are consecinţe pe viaţă şi profesorul Tim Nawrot de la Universitatea Hasselt din Bruxelles, care a condus cercetarea, a spus: „Aceasta este cea mai vulnerabilă perioadă a vieţii. Toate organele sunt în dezvoltare. Pentru protejarea viitoarelor generaţii, trebuie să reducem expunerea la aer toxic".

Particule din aerul poluat, descoperite în placente. Cum îi afectează pe bebeluși?

Citeste si: VIDEO| Christina Aguilera, apariție de senzație la Opera Regală din Londra

El a mai precizat că guvernele au responsabilitatea de a reduce poluarea, dar oamenii ar trebui să evite drumurile aglomerate atunci când este posibil.

În cadrul studiului, publicat în revista Nature Communications, au fost examinate 25 de placente de la femei nefumătoare din oraşul Hasselt.

Aici, nivelul de poluare este mult sub limita UE, deşi peste limita OMS. Cercetătorii au folosit un laser pentru a detecta particulele de carbon negru, care au o amprentă unică.

Particule din aerul poluat, descoperite în placente. Cum îi afectează pe bebeluși?

În fiecare caz, ei au descoperit nanoparticule în placentă şi numărul acestora a coincis cu nivelul de aer poluat inspirat de mame. A rezultat o medie de 20.000 de nanoparticule pe milimetru cub în placentele mamelor care locuiesc în apropiere de drumuri principale.

Pentru cele care locuiesc mai departe, media a fost de 10.000 de nanoparticule pe milimetrul cub.

Particule din aerul poluat, descoperite în placente. Cum îi afectează pe bebeluși?

Detectarea particulelor de aer toxic în placente demonstrează faptul că este foarte posibil ca fetuşii să fie expuşi, a spus Nawrot.

Citeste si: O îndrăgită tenismenă a murit după ce a pierdut lupta cu cancerul

Analizarea sângelui fetal pentru a detecta particulele este în curs, la fel ca şi cercetarea pentru a vedea dacă particulele afectează ADN-ul.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce se întâmplă în echipa Războinicilor după eliminarea lui Sorin? Incredibil ce au... Ce se întâmplă în echipa Războinicilor după eliminarea lui Sorin? Incredibil ce au dezvăluit Albert și Maria despre Adelina: „De curând, atitudinea ei...” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 16 mai, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e... Ce poate învăța România din situația din Seychelles, unde 60% din populație e vaccinată, dar numărul de îmbolnăviri crește
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală” Adevărul despre vaccinare. Monica Pop: „Este o foarte mare greșeală medicală”
infoactual.ro
Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață.... Florin Cîțu nu s-a abținut în prima zi de relaxare. S-a întâmplat în această dimineață. „Proastă decizie”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si