Partidul AUR a exclus un alt membru. Despre cine este vorba

Deputatul Mihai Lasca a fost exclus și el din Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), imediat după ce senatoarea Diana Șoșoacă a rămas fără sprjin politic din partea AUR, în urma ședinței de miercuri a Biroului Național de Conducere al partidului.

Author: Andreea Bolocan joi 11 februarie 2021 , 11:07

deputatul mihai lasca partidul aur exclus din partid
Mihai Lasca a fost exclus din partidul AUR
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat

penal pentru vătămare corporală. Trecut său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, se arată într-un comunicat al partidului.

AUR a confirmat excluderea Dianei Șoșoacă din AUR

Totodată, AUR confirmă excluderea Dianei Șoșoacă din grupul parlamentar, pentru că „a adus atingere intereselor și imaginii partidului”.

Biroul Național de Conducere a declarat oficial faptul că Diana Șoșoacă nu va mai avea sprijin politic din cauza faptului că aceasta a refuzat să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului

senatorial AUR.

Diana Șoșoacă exclusă din partidul AUR

Citeste si: Diana Șoșoacă dă de pământ cu partidul AUR, după demiterea din funcție: „A ridicat palma la mine!”

„Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, a declarat Biroul Național de Conducere.

Deputatul Francisc Tobă, pe cale de a fi dat afară și el

Comunicatul AUR arată faptul că membrii vor continua demersurile în ceea ce privește invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă și pe viitor AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților.

Citeste si: Partidul AUR explică de ce a exclus-o pe Diana Iovanovici-Șoșoacă: „Lui Şoşoacă i s-a retras sprijinul politic”

„Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă. Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare și selecție a candidaților, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcții publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR și care nu acționează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si