Două persoane aflate în scaune cu rotile au fost luate pe sus și urcate în tren. 

Persoanele cu dizabilități trebuie să completez un formular înainte de urcarea în tren

Senatorul Cosmin Poteraş (REPER) a reclamat vineri, cinismul autorităţilor române, care acordă bilete gratuite pentru călătoria cu trenul persoanelor cu dizabilităţi, chiar dacă urcarea în tren este imposibilă.

Citeste si: Un șofer de TIR a fost reținut după ce a fost prins furând kerosen

”Cum arată cinismul în România: persoanele cu dizabilităţi primesc gratuit 6 călătorii cu trenul, dar nu se pot urca în el. Le-aş sugera celor de la CFR Călători ca în loc să le solicite utilizatorilor de scaun rulant să facă cerere(!?) pentru a se putea urca în tren, să pună mâna să cumpere nişte elevatoare. Măcar atât, dacă nu sunt în stare să modernizeze staţiile şi să înalţe peroanele”, a scris, vineri, pe Facebook, senatorul de Dolj Cosmin Poteraş.  

”Voi depune săptămâna viitoare o interpelare către Ministerul Transporturilor”, a mai transmis senatorul.  

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Alertă cu bombă la bordul unui avion cu 400 de pasageri: „O să-l fac să explodeze”

Potrivit CFR Călători, persoanele cu mobilitate redusă trebuie să completeze un formular cu cel puțin 48 de ore înainte de plecare pentru a beneficia fie de liftul ce se află în dotarea vagoanelor speciale, fie cu ajutorul unei rampe.

La nivel național doar 83 de vagoane dispun de facilități pentru persoane cu dizabilități

În caz contrar, angajații CFR pun mână de la mână pentru le ridica și a le urca în vagon, la fel cum s-a intamplat și în cazul de la Craiova.  

Citeste si: Bătaie cu pumnii și picioarele între două adolescente. Polițiștii au început o anchetă

La nivel național, sunt în total 83 de automotoare și vagoane care dispun de facilități pentru persoane cu dizabilități.

CFR Călători a dispus o anchetă în acest caz.

Citeste si: Premierul Ciucă l-a chemat la raport pe ministrul Apărării, Vasile Dincu, după declarațiile controversate privind "pacea cu Rusia"

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si