Comuna de la poalele Munților Cindrel a fost recunoscută, la nivel mondial, ca una dintre cele mai bune destinații rurale. Locul pare desprins din povești. Înconjurat de dealuri, livezi și ulițe pietruite, Rășinari este cea mai atractivă destinație rurală din țară.

Citește și: Satul din România care a fost desemnat cea mai atractivă destinație rurală din lume. A concurat cu peste alte 130 de localități

Localitatea Rășinari a primit titlul de cel mai bun sat turistic

Bogdan Bucur, primar Rășinari: ”Suntem mândri că am intrat în acest club select al satelor turistice din lume. Bineînțeles că ne va obliga să facem mult mai mult decât până acum în ceea ce privește diversificarea ofertei turistice pe zona noastră.”

Aerul curat, priveliștea și ospitalitatea gazdelor atrag ca un magnet turiștii în satul de munte.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ioan Badiu, proprietar pensiune: ”Îmi place în mod deosebit noaptea de Înviere de la Rășinari.

Sunt trei biserici în comună și lumea după ce a înconjurat biserica se îndreaptă cu lumina spre cimitir, care se află în centrul satului.”

Pensiunile sunt preferate de turiștii care vor să se bucure de un adevărat ospăț de Paște și să se relaxeze în mijlocul naturii. Pe lângă acestea, românii vor putea să plece acasă cu suveniruri tradiționale.

Satul este printre cele mai vechi din județul Sibiu.

Rășinari este unul dintre cele 32 de sate și 18 țări care s-au bucurat de aprecierile Organizației Mondiale a Turismului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si