Când ar putea fi gata pastila anti COVID-19 de la Pfizer. Cercetătorii efectuează două studii clinice pe voluntari

O pastilă anti coronavirus ne-ar putea scăpa de temutul virus adus din China. În prezent, zeci de voluntari participă la testarea pastilei.

Author: Georgiana Balaban miercuri 05 mai 2021 , 21:08

pastila-covid-19-pfizer
Pastila Pfizer va face minuni.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O pastilă anti-covid-19 care va ieși pe piață, în acest an, ar putea fi remediul împotriva temutului virus. Potrivit unor informații publicate de Daily Telegraph și citate de Times of Israel, testarea acestei pastile se desfășoară în două locații Pfizer, una în SUA și cealaltă în Belgia.

În cadrul acestui proces au luat parte în jur de 60 de voluntari, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Procesul de creare și de testare al pastilei este împărțit în trei etape. Testarea durează timp de 145 de zile, cu 28 de zile în plus pentru „screening și dozare”, conform raportului, iar unii participanți pot să doarmă câteva nopți în locațiile Pfizer. „Dacă vor ajunge în această etapă, vor fi chiar optimiști”, a declarat pentru Telegraph Penny Ward, profesor în medicină farmaceutică la King’s College din Londra.

Citeste si: Compania Pfizer cere autorizarea vaccinului împotriva Sars-Cov-2 pentru vaccinarea tuturor copiilor din UE

„Întrebarea principală va fi cum este tolerat acest medicamentul”, a

spus Ward, care a contribuit la dezvoltarea Tamil, un tratament antiviral impotriva gripei.

Prima etapă analizează cât de bine tolerează organismul uman această pastilă anti-COVID-19 și cum se simt oamenii după administrarea ei. Următoarea fază inluce doze multiple, în timp ce a treia analizează influența consumului de alimente.

Pentru ultima etapă, participanții primesc instrucțiuni cum să consume un mic dejun bogat în grăsimi: „două ouă prăjite în unt, două fâșii de slănină de porc, două felii de pâine prăjită cu unt, cartofi și lapte integral ”- iar toate acestea trebuie consumate în 20 de minute.

Citeste si: Compania BioNTech dorește ca serul său anti-COVID să fie autorizat pentru vaccinarea copiilor de 12 şi 15 ani

Pastila Pfizer a fost testată doar pe animale

Experții Pfizer i-au avertizat pe voluntari că pastila a fost testată doar pe animale. Unul dintre documente avertizează: „Siguranța medicamentului a fost studiată la animale. În aceste studii efectuate pe animale nu au fost identificate riscuri semnificative sau elemente de siguranță, iar medicamentul studiat nu a provocat efecte secundare la niciunul dintre nivelurile de dozare care vor fi utilizate în studiile clinice. ”

Dacă pastila nu are și efecte secundare, medicamentul ar putea continua să fie testat pe cei care au fost expuși la coronavirus.

Citeste si: Germanii au fost vaccinați cu o soluție salină. Asistenta a spart un flacon cu ser Pfizer și a ascuns acest lucru

pastila-covid-19-pfizer
Când apare pastila Pfizer.[Sursa foto: PixaBay]

În centrul cercetării se află o moleculă antivirală creată în laborator, PF 07321332, un inhibitor care împiedică reproducerea virusului în nas, gât și plămâni. Inhibitorii sunt o parte esențială a tratamentului pentru pacienții cu HIV, deși medicamentele pot avea efecte secundare pe termen lung.

Citeste si: Adio vaccin? Pastila anti-COVID-19, produsă de Pfizer, va ajunge în curând pe piață

Legătura cu virusul HIV va fi examinată în cadrul studiilor, în condițiile în care participanților li s-au administrat doze de ritonavir. Este vorba despre un medicament antiviral utilizat în tratamentul HIV care va contribui la creșterea cantității de PF-07321332 din sângele participanților.

„Ca o terapie orală potențială, care ar putea fi prescrisă la primul semn de infecție, fără a fi nevoie ca pacienții să fie spitalizați sau în îngrijirea critică.”, a zis Mikael Dolsten, șef și președinte al cercetărilor la nivel mondial la Pfizer.

Ward a declarat că dacă pastila va fi un succes, medicamentul va trebui să fie pe deplin dezvoltat și gata de utilizare la un preț rezonabil. Studiile medicamentului se vor încheia pe 25 mai 2021. Pastila-minune ar trebui să apară cel mai târziu la finalele acestui an pentru a salva omenirea de virusul Sars-Cov-2.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si