India este aproape de colaps sanitar. Ce se află în spatele creșterii îngrijorătoare a numărului de bolnavi COVID-19

Situația sanitară actuală din India este una critică, țara luptându-se cu un al doilea val de infectări cu coronavirus care a dus la niveluri record ale numărului de decese și cazuri noi. Află ce se întâmplă în India și de ce cresc cazurile atât de mult și de rapid.

Andreea Bolocan, miercuri 05 mai 2021 , 11:18

India este aproape de colaps sanitar coronavirus criza
India este aproape de colaps sanitar[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Spitalele din India sunt pline, pacienții duc lipsă de oxigen și de medicamente, persoanele infectate mor pe străzi, în drum spre unitățile medicale, ambulanțele sunt insuficiente iar crematoriile nu mai fac față. Dimensiunea dezastrului este atât de mare încât miile de cadavre sunt incinerate în crematorii improvizate, amplasate în parcuri, parcări și pe străzile mai multor orașe.

Pacienți tratați pe paturi de carton 

Pe lângă toate acestea, într-unul dintre spitalele din India, în spațiul care seamănă cu un depozit, unii pacienți stau întinși pe paturi din carton. Există medicamente în număr limitat, iar unii pacienți s-au plâns că au fost examinați de medici o dată sau de două ori în trei zile.

Citeste si: Criza din India, un pericol pentru restul planetei. A fost atins un nou record de morți din cauza COVID-19

Doar astăzi, miercuri 5 mai, India a înregistrat cel mai mare număr de morți într-o singură zi de când a început pandemia COVID-19. Cu 3.780 de decese în ultimele 24 de ore, numărul total de decese a ajuns la 226.188.

Astfel, miercuri au fost raportate 382.315 de cazuri noi de COVID-19, un trend în scădere în ceea ce privește noile îmbolnăviri.

Totalul cazurilor de coronavirus se ridică acum la 20.665.148

în India, cu 3.487.229 cazuri active. Până în prezent, au fost vaccinați doar 16 milioane de indieni, potrivit ANI.in.

Cu toate acestea, se crede că adevăratele cifre sunt mult mai îngrijorătoare, atât în cazul deceselor, cât și al cazurilor noi. Potrivit unei anchete realizate de postul de televiziune NDTV, doar în ultima săptămână, în New Delhi, au existat cel puțin 1.150 de decese care nu au fost incluse în cifrele oficiale.

De asemenea, alte investigații au indicat exemple similare în toată țara, nu doar în capitală.

India abia mai face față situației actuale generată de criza de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Incredibil! Paturi de carton într-un spital COVID

Cadavre incinerate în crematorii improvizate în parcuri și parcări

În aceste condiții, oamenii sunt disperați, iar cei care și-au pierdut rudele au apelat la instalații improvizate în aer liber pentru îngroparea și incinerarea în masă a persoanelor decedate, după ce casele de pompe funebre au fost copleșite de numărul mare de morți.

Astfel, cetățenii au început să construiască crematorii în parcuri, în parcări și pe străzi pentru a-și putea înmormânta persoanele dragi. Totodată, se caută în continuare locuri în care acest ritual să aibă loc.

Cel mai trist este faptul că există mult prea multe trupuri neînsuflețite care sunt incinerate în capitala indiană, încât autoritățile au primit cereri de a începe tăierea copacilor din parcuri pentru a fi folosiți la rugurile funerare.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre... Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre Irisha, Elena Marin, Bogdan Urucu si Sorin Puscasu?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si