Lista farmaciilor cu circuit deschis care vor distribui iodură de potasiu va fi publicată pe site-ul instituției conduse de Alexandru Rafila.

Pastilele de iod vor fi distribuite, în cele din urmă, prin farmacii

Pastilele de iodură de potasiu (65 mg comprimate) vor fi distribuite în scop preventiv prin farmaciile cu circuit deschis, anunță Ministerul Sănătății. Lista farmaciilor cu circuit deschis care vor distribui iodură de potasiu va fi publicată pe site-ul instituției conduse de Alexandru Rafila.

Citeste si: Cum vor fi împărțite comprimatele de iodură de potasiu. Ministerul Sănătăţii lucrează la organizarea unui sistem de distribuţie

Iodul va fi eliberat în farmacii doar pe bază de prescripție medicală de la medicul de familie.

Ministerul Sănătății a publicat marți, în transparență decizională, un proiect de Ordin de ministru ce reglementează distribuirea pastilelor de iodură de potasiu.

Distribuirea pastilelor de iod, motiv de controverse în Ministerul Sănătății

Conform MS, aceste comprimate se administrează persoanelor eligibile după un accident nuclear, însă distribuirea se va face ” după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia”.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

”Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear.

Citeste si: Pastilele de iodură de potasiu nu vor mai fi distribuite de Ministerul Sănătății înainte de a se întâmpla un accident nuclear

Ministerul Sănătății lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operaționalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia.

Domnul secretar de stat Tiberius Bradațan a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect”, a transmis luni seara biroul de presă al Ministerului Sănătății, notează  Ziare.com.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si