Într-un mesaj adresat cu ocazia începerii anului școlar 2023-2024, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis că îndeamnă ca în școlile din România să se cultive înțățătrile creștine, evanghelice, care sunt bazate pe iubire și smerenie. Învățătura creștină ar trebui reașezată în învățământul românesc.

"Este necesară reaşezarea educaţiei pe învăţătura izvorâtă din Evanghelia" 

Cu ocazia începerii noului an școlar, 2023-2024, Patriarhul Daniel a transmis un mesaj prin care îndeamnă ca învățăturile din Evanghelie să fie cultivate în școlile din România, potrivit agerpres.ro.

În mesajul transmis, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a menționat că prin învățături creștine, elevii ar învăța ce este iubirea și smerenia, "într-o societate tehnicizată şi secularizată, în care valorile spirituale sunt neglijate "Într-o societate tehnicizată şi secularizată, în care valorile spirituale sunt neglijate''.

Importanța valorilor creștine în școlile din România a fost subliniată de Patriarh, care consideră că prin învățături din Evanghelie, elevii vor reduce efecte negative din societate, precum criza de identitate.

"Într-o societate tehnicizată şi secularizată, în care valorile spirituale sunt neglijate, fiind promovate adesea nonvalorile şi modelele efemere, este necesară reaşezarea educaţiei pe învăţătura izvorâtă din Evanghelia iubirii smerite şi milostive a lui Hristos. În Familie, în Biserică şi în Şcoală este relevantă valorificarea specificului formativ al educaţiei religioase, care contribuie la afirmarea valorii eterne şi a demnităţii persoanei umane, precum şi la reducerea efectelor negative ale crizei contemporane de identitate şi de orientare",

a transmis Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citește și: Ziua Crucii 2023. Pe ce dată pică și ce trebuie să facă creștinii în această zi de sărbătoare?

Patriarhul Daniel îndeamnă cultivarea învățăturii evanghelice în școlile din România

Patriarhul Daniel îndeamnă cultivarea învățăturii evanghelice în școlile din România

[Sursa foto: Wikipedia]

"Se descoperă sensul profund spiritual al vieţii"

Patriarhul Daniel a continuat mesajul transmis cu ocazia începerii noului an școlar prin menționarea avantajelor învățăturii creștine. 

"Prin transmiterea cu înţelepciune, răbdare şi iubire a valorilor perene ale credinţei creştine, se descoperă sensul profund spiritual al vieţii, se cultivă iubirea faţă de oameni şi faţă de întreaga creaţie a lui Dumnezeu, se promovează comuniunea între generaţii",  a continuat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul și-a încheiat mesajul printr-o rugăgiune îndreptată către elevi și profesori, dar și către părinți și bunici care susțin copiii în învățătură.

Citeste si: Ce părere are Monica Tatoiu despre femeile care își acoperă capul? „Nu are nicio treabă cu Dumnezeu. Mergeți și pupați alea, iar după aceea înjurați vecina.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Un festival din Slovacia, marcat de un incident dramatic. O furtună puternică a provocat prăbușirea unui cort peste festivalieri- radioimpuls.ro

"Ne rugăm Preasfintei Treimi, Izvorul vieţii şi al iubirii veşnice, să lumineze şi să umple de pace şi bucurie sufletele elevilor, părinţilor, bunicilor, învăţătorilor şi profesorilor, spre a fi o binecuvântare pentru Biserică şi pentru poporul român", a transmis la final, Patriarhul Daniel. 

Citește și: Părintele Simeon Zaharia, de la Mănăstirea Sihăstria, a trecut la cele veșnice, la vârsta de 95 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si