Dariana știe secretele bucătăriei pentru că tocmai a terminat un curs de specializare în acest domeniu. E ca la ea acasă în acest loc și asta nu se întâmplă de dragul camerei de filmat. De fapt, aici e jumătate din biroul ei.

Patronii au devenit angajați

Cealaltă jumătate, în restaurantul cu specific american din inima Timișoarei.

Dariana Popescu, patron restaurant: "Eu închid, eu deschid. Cam așa cred că este targetul oricărui antreprenor. Încă ne recupărăm după cei doi ani pandemici, dar sunt fericită că am depășit acest prag, și începem de acum să simțim și noi că producem. Ne revedem cu extrem de mulți clienți vechi cu care n-am reușit să păstrăm legătura din cauza anumitor restricții."

Citeste si: Un infractor a fost închis pentru două lovituri de date la Alba Iulia

A început ca un antreprenor dornic să aducă visul american în România. Apoi și-a dat seama că nu poate face asta din birou. A urmat cursuri de calificare și acum e bucătar și ospătar, apoi patron.

Antreprenorii sunt afectați de instabilitatea din România

Altă locație, aceiași situație. Raluca are o cafenea cochetă chiar în centrul orașului. Am găsit-o în mână cu o tavă de servit, în timp ce aștepta ca soțul său să pregătească o cafea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Raluca Bordenci-Cherciu, patron cafenea: "Cred că agenții economici s-au schimbat din anii trecuți și înainte de pandemie și cred că în aceste momente toată lumea lucrează cu mândrie la afacerea lui.

Nu cred că poate fi vorba de rușine."

Citeste si: Temperatura apei mării în iunie 2022 pe litoralul românesc

Cafeneaua cochetă este deschisă de 8 ani. Raluca e aici zi de zi: curăță mese, servește clienții și face orice e nevoie pentru a supraviețui.

Raluca Bordenci-Cherciu, patron cafenea:  "Lipsa personalului cu siguranță ne afectează. Nu cred că dacă ar fi personal am munci mai puțin, dar am simți treaba un pic mai în siguranță când lipsim, știind că nu punem presiune pe restul angajaților, care cumva, și ei trebuie să suplinească lipsa personalului."

Citeste si: O cafenea a primit o amendă uriașă, după ce un client s-a plâns la poliție că vinde espresso prea scump

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Pe lângă lipsa de personal, antreprenorii sunt afectați de instabilitatea tipic românească. Un plan de afaceri este greu de stabilit cu mult timp înainte pentru că legile, inclusiv codul fiscal, se schimbă la viteze amețitoare.

Citeste si: Deși este aproape vară, pe Transfăgărășan încă este zăpadă

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si